Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat părinții că pot duce copiii mai târziu la școală

În Capitală a început scandalul absenţelor după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că elevii au voie să întârzie la şcoală azi şi mâine, din cauza viscolulului.  

Vezi și

În Capitală a început scandalul absenţelor după ce primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că elevii au voie să întârzie la şcoală azi şi mâine, din cauza viscolulului.  

Fără o decizie clară, unii dascăli au trecut absenţe în catalog. Spun că n-au primit informarea şi de la Inspectorat, ba unii au criticat-o pe doamna primar direct pe facebook. Acum, autorităţile trebuie să găsească o soluţie ca să motiveze absenţele.

Părinţii şi copiii au fost primii care s-au luptat cu ninsoarea şi viscolul de dimineaţă, din Capitală. Ca să aibă timp să răzbească pe drumul către şcoală, primarul Capitalei le-a oferit un scurt avantaj.

Dar elevii au ajuns, totuşi, la şcoală şi pe vremea asta. Unii mai târziu! Iar unii profesori le-au pus şi absenţe. Şi s-au justificat pe reţelele de socializare. 

Pe acelaşi subiect

"În atenția doamnei primar Gabriela Firea: Vă informez că nu voi da curs "dispoziției" dumneavoastră de a nu pune absențe miercuri până la ora 9.30, întrucât primarul nu are atribuții de manager al procesului didactic. (...)", scrie pe pagina sa de Facebook Cristina Tunegaru, profesoara de limba română.

Decizia de tolerare a întârzierilor provocate de vreme a fost luată de Primăria Capitalei şi Inspectoratul Şcolar. 

"Ca profesor, eu nu pot şti motivul pentru care un elev absentează: din cauza zăpezii sau pentru că fumează etnobotanice în toaleta şcolii. Ca părinte, nu trebuie să las la latitudinea copilului dacă să meargă sau nu la şcoală pentru că nu i se pun absențe.", conchide profesoara de limba română.

Dar nicio şcoală nu a primit vreo informare scrisă. Aşa că fiecare cadru didactic a reacţionat după capul lui.

Decizia va fi valabilă şi mâine. Asta dacă părinţii vor mai risca să-i ducă pe cei mici la şcoală, cu întârziere. Oricât de rea ar fi vremea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă gândiţi la o asigurare RCA în rate, din cauza scumpirilor?

Observator » Stiri sociale » Gabriela Firea, primarul Capitalei, a anunțat părinții că pot duce copiii mai târziu la școală