Antena Meniu Search
x

Gabriela Firea: "Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare!"

Gabriela Firea a remarcat, într-o postare pe Facebook, că în București s-a înregistrat "un record de gravide, după perioada de izolare". Primarul general al Capitalei a reamintit, cu această ocazie, de voucherul oferit de municipalitate tinerelor însărcinate.

de Redactia Observator

la 28.07.2020, 11:27

Primarul Capitalei Gabriela Firea
Gabriela Firea, la o declarație de presă înainte de a participa la reuniunea conducerii colective interimare a Partidului Social Democrat, la sediul central al PSD, miercuri, 8 iulie 2020 - Mediafax Foto / Eduard Vinatoru via Hepta
  • Aproape 40.000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, susține Firea
  • Edilul consideră că este un program esenţial pentru sănătatea tinerelor

Primarul Gabriela Firea a precizat, într-o postare pe Facebook, că s-a înregistrat un număr mare de femei însărcinate în Capitală, prilej cu care a amintit de "Voucherul Materna".

"Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare! În lunile iunie şi iulie s-au depus 5 000 de solicitări pentru stimulente financiare, în valoare de 2 000 de lei de persoană, acordate de Primăria Capitalei, pentru achitarea analizelor şi tratamentelor necesare în sarcină. Suntem alături de viitoarele mămici din Bucureşti pe care doresc să le asigur că programul 'Voucher Materna', lansat la iniţiativa mea în anul 2018, continuă!", a scris Firea pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ea consideră că este un program esenţial pentru sănătatea tinerelor însărcinate, pentru că acestea, cu ajutorul stimulentelor financiare acordate de Primărie, îşi pot cumpăra medicamente sau pot achita analize sau proceduri medicale esenţiale, care nu sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate şi care, de cele mai multe ori, sunt inaccesibile că preţ. 

"Este un program care s-a bucurat de un succes enorm: până în prezent, aproape 40 000 de femei însărcinate au primit vouchere în valoare de 2.000 de lei, bugetul acestui proiect fiind de peste 11 milioane de euro!  Lunile iunie şi iulie ale acestui an au reprezentat depuneri record de solicitări, fiind lunile în care s-au primit cele mai multe dosare de la debutul programului-aproape 2500 de dosare în fiecare lună de vară", a remarcat Gabriela Firea, postând şi o imagine cu unul dintre jocurile de cuvinte care conţin numele său de familie, declinate din sloganul său de campanie, "Forţa e în Firea oamenilor!".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Gabriela Firea: "Record de gravide în Bucureşti, după perioada de izolare!"