Meniu
Search
x

Gâscă protejată de lege, transformată în tocăniţă de un brăilean

Nu mai e niciun dubiu. Emilia, gâsca cu gât roşu care a parcurs 10 mii de kilometri doar ca să ajungă tocăniţă într-un sat de lângă Brăila, a fost braconată! Un ornitolog din Norvegia a analizat datele GPS şi concluzia sa e clară: pasărea a zburat prin Siberia, Kazahstan şi Ucraina.

De Redactia Observator la 24.01.2020, 22:12
Vezi și

Nu mai e niciun dubiu. Emilia, gâsca cu gât roşu care a parcurs 10 mii de kilometri doar ca să ajungă tocăniţă într-un sat de lângă Brăila, a fost braconată! Un ornitolog din Norvegia a analizat datele GPS şi concluzia sa e clară: pasărea a zburat prin Siberia, Kazahstan şi Ucraina, iar la două luni după ce a ajuns în România a fost ucisă deasupra câmpului pe care obişnuise să se hrănească. 

Bărbatul care a gătit-o a susţinut iniţial că pasărea a fost adusă de câini în curtea sa. Autorităţile au găsit însă emiţătorul montat pe gâscă tăiat cu grijă, la fel şi inelele de identificare. 

Societatea Ornitologică Română cere înăsprirea pedepselor pentru braconaj. Se estimează că în lume trăiesc undeva până în 50 de mii de gâşte cu gât roşu. Patru dintre ele au pierit în aceeaşi zi, lângă Brăila.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Gâscă protejată de lege, transformată în tocăniţă de un brăilean