Antena Meniu Search
x

Gemenii primesc o șansă nouă peste ocean

Au aproape doi ani şi până acum n-au văzut lumina zilei. Nu disting decât forme fără contur şi fără culoare. Dar viaţa lor e pe cale să se schimbe

Vezi și

Au aproape doi ani şi până acum n-au văzut lumina zilei. Nu disting decât forme fără contur şi fără culoare. Dar viaţa lor e pe cale să se schimbe

Yanis şi Rareş, gemenii din Botoşani care au orbit pentru că medicii i-au ţinut în condiţii improrii, în incubator, au plecat, de dimineaţă, în America. Medicii de acolo îi vor opera şi îi vor trimite înapoi acasă sănătoşi.

Flavia şi Ionuţ mai că plutesc de fericire. Şi de emoţie. Îşi ţin copiii strâns în braţe şi se gândesc la un singur lucru. Yanis şi Rareş au decolat, azi, pentru prima dată. Nu au plecat în vacanţă. Ci în călătoria care le va schimba viaţa. În America, la Detroit, ei vor fi operaţi la ochi.

Părinţii gemenilor sunt încrezători. Ştiu şi simt că medicii de peste ocean le vor reda lui Yanis şi lui Rareş vederea. Copiii au orbit imediat după naştere. Din neglijenţa medicilor, spun răspicat părinţii.

Prima intervenţie este programată pe 25 februarie. Gemenii au plecat la Detroit cu părinţii lor. Bunicii au rămas acasă, la Botoşani. Pentru ei, aşteptarea e şi mai grea.

Gemenii vor trece prin trei operaţii. Yanis va fi operat la ambii ochi iar Rareş doar la stângul. El vede cu ochiul drept - pentru că a fost operat, de mai multe ori, la Iaşi. Copiii se vor întoarce înapoi acasă abia peste o lună. Apoi, vor fi nevoiţi să meargă în Italia, la recuperare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Gemenii primesc o șansă nouă peste ocean