Antena Meniu Search
x

Gerul Bobotezei, doar o amintire. Temperaturile au urcat până la 16 grade Celsius în plină iarnă

Gerul Bobotezei a rămas doar proverbial anul acesta. Temperaturile au urcat până la 16 grade, iar ziua pe care românii o credeau cea mai geroasă din an.

Vezi și

Gerul Bobotezei a rămas doar proverbial anul acesta. Temperaturile au urcat până la 16 grade, iar ziua pe care românii o credeau cea mai geroasă din an a semănat mai mult cu una de primăvară. În Bucureşti, oamenii şi-au scos copiii din casă, s-au plimbat sau au alergat prin parcuri.

Ca într-o zi obişnuită de vară, sute de turişti şi-au luat costumele de baie şi au dat năvală în piscinele de la Băile Felix. Câte un halat descheiat a fost singurul scut împotriva... gerului de Bobotează. 

Cu ochelari de soare, copiii de mână şi gulerul descheiat au întâmpinat şi bucureştenii... primăvara din mijlocul iernii. 

ALINA ŞERBAN, meteorolog

Este atipic acestei perioade de mijloc de iarnă, ianuarie, care ar fi trebuit să fie cea mai rece lună, cu temperaturi foarte coborâte, -20 de grade în estul Transilvaniei, în general, o lună cu multe intervale de ger. Anul trecut, în aceeaşi perioadă a fost rece, cu mult mai rece decât acum, peste 20 de grade diferenţe de la un an la celălalt şi cu viscol, cu zăpadă viscolită, troienită

Pe 6 ianuarie, anul trecut, aveam primul cod roşu de viscol din România, pentru 2017. Astăzi, pe 6 ianuarie 2018, avem 16 grade, soare şi oameni care se bucură de această zi frumoasă. 

Noaptea, temperaturile pot ajunge la minus două grade, iar în partea de est a Transilvaniei pot fi minus 6 grade. Asta înseamnă o diferenţă chiar şi de 20 de grade între noapte şi zi. 

dr. ŞTEFAN COSTESCU, medic

Se poate trece de la o simplă răceală la mai severa gripă sau la accentuarea unor afecţiuni de tract respirator, sinuzitele cronice, crizele de astm.

Iarna şi primăvara par să se înţeleagă cel mai bine la peste 2.000 de metri. Pe pârtiile din Sinaia, mii de turişti s-au bucurat şi de zăpadă, şi de soare. Cine n-a stat la coadă la telescaun, s-a relaxat la terasă.

Vremea va fi în continuare foarte caldă pentru această perioadă. Temperaturile vor fi cuprinse între 7 şi 16 grade, iar minimele între -2 şi 7 grade. Va fi puţin mai înnorat, iar la munte vom avea ceaţă, lapoviţă şi ninsoare. Gerul Bobotezei ar putea veni şi el peste România, dar abia luna viitoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Gerul Bobotezei, doar o amintire. Temperaturile au urcat până la 16 grade Celsius în plină iarnă