Antena Meniu Search
x

Gerul polar a adus iarna adevărată

Gerul polar a înzăpezit din nou România. S-a întors iarna şi a lovit cu toată forţa. Viscolul a lasat sute de case în întuneric

Vezi și

Gerul polar a înzăpezit din nou România. S-a întors iarna şi a lovit cu toată forţa. Viscolul a lasat sute de case în întuneric. 

Turiştii care se grăbeau spre staţiunile montane s-au blocat, pe drumurile acoperite de zăpadă. Aproape toată ţara este sub cod galben de vreme rea. Iar veştile meteorologilor nu sunt deloc bune. După ninsori, vine îngheţul.

Iarna şi-a terminat concediul de Crăciun şi s-a întors, în forţă. Un val de aer polar a acoperit România şi a răcit-o peste noapte. După o zi de ninsori puternice, şoferii şi-au amintit de ce urăsc zăpada.

Rapid şi sigur, România a fost acoperită de zăpadă. La Bâlcea Lac, stratul se apropie de un metru. Pe Vârful Omu, a depăşit 60 de centimetri. Drumul spre Cota 1400 era acoperit de 30 de centimetri de zăpadă. Turiştii şi-au abandonat maşina ca să poată încheia drumul în siguranţă.

Vijelia a măturat totul, de la munte până la mare. În Constanţa, violenţa valurilor i-a scos pe fotografi în mijlocul dezastrului.

Ei au văzut spectacolul naturii. Câteva sute de oameni n-au mai văzut nimic, noaptea trecută. Vântul puternic a întrerupt lumina.

Iar după ninsori, urmează crivăţul. Săptămâna viitoare, Transilvania va îngheţa la - 20 de grade. În Moldova va fi doar cu două grade mai cald. Iarna adevărată începe la sfârşitul anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Gerul polar a adus iarna adevărată