Antena Meniu Search
x

Gerul cumplit şi viscolul au paralizat jumătate de ţară, în cel mai friguros sfârşit februarie din istorie

Cel mai geros februarie din istorie a paralizat jumătate de ţară. Troiene de un metru au acoperit drumuri şi sate, în judeţele din sud şi est.

Vezi și

Cel mai geros februarie din istorie a paralizat jumătate de ţară. Troiene de un metru au acoperit drumuri şi sate, în judeţele din sud şi est. Sute de oameni au cerut ajutor, după ce au rămas blocaţi pe şosele, în câmp. În satele de unde au venit apeluri de ajutor de la oamenii bolnavi, doar şenilatele au mai putut ajunge. A fost o noapte albă şi vor mai urma probabil şi altele. Până vineri viscolul şi ninsorile vor ţine iarna grea în România.

Sudul ţării a fost noaptea trecută un câmp imens de zăpadă. Doar şenilatele au mai găsit drumul spre satele de unde oamenii au cerut ajutor. O fetiţă cu febră avea nevoie urgentă să ajungă la spital. 

Acolo unde viscolul a ridicat troiene, doar indicatoarele rutiere ne mai arată că suntem la răscruce de drumuri. Pe o şosea din Teleorman, 22 de oameni au rămas blocaţi în maşini, între două sate. Un bărbat era aşteptat acasă cu sicriul tatălui mort. A lăsat maşina în câmp şi s-a adăpostit, alături de ceilalţi oameni, la Primăria comunei Botoroaga. 

Firma care asigură deszăpezirea în Teleorman e în insolvenţă, iar câteva utilaje au ieşit pe drumuri abia astăzi. Dar, după câţiva metri, s-au blocat în zăpadă. 

17 drumuri naţionale erau blocate astăzi la prânz. Şi alte 60 judeţene. Numai în Teleorman, autorităţile au închis 14 drumuri. În Constanţa, situaţia a fost la fel de gravă. Şase drumuri naţionale şi două autostrăzi au fost închise, încă de noaptea trecută.

Cei pe care viscolul i-a prins pe drum, au dormit în maşini, până dimineaţa. Pe alţii, drumurile închise i-au lăsat fără tratamente vitale. 

A fost noapte albă şi pentru echipajele de salvare. Femei însărcinate au fost duse la spital, iar oameni îngheţaţi, găsiţi pe stradă, au fost ajutaţi să ajungă în adăposturi.

În Olt şi Dolj zăpada troienită a scos din trafic şi tirurile. Pe 11 drumuri judeţene din Olt nu s-a putut circula. Apelurile au curs spre salvare şi în această zonă a ţării. 

Până vineri, sud-estul ţării rămâne în alertă. În oraşele şi satele viscolite oamenii şi-au făcut provizii de alimente şi medicamente de teamă că zăpada i-ar putea izola.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Gerul cumplit şi viscolul au paralizat jumătate de ţară, în cel mai friguros sfârşit februarie din istorie