Antena Meniu Search
x

Globurile de pe vremea bunicilor sunt, din nou, la modă

Vezi și

Decoraţiunile pentru brad realizate manual, din sticlă sau materiale textile, au revenit în atenţie, datorită unicităţii lor. Şi pentru că cererea este mare, mai mulţi antreprenori au dezvoltat afaceri din pictatul globurilor.

"Am făcut comandă de 50 de globuri ca să le am pentru luna asta şi mai am cred că disponibile cinci. Adică au fost 45 de globuri pe care le voi livra inclusiv săptămâna asta, până la Crăciun." Din bucătăria apartamentului său, Lina abia face faţă comenzilor. Şi-a deschis afacerea în urmă cu şapte ani. Şi acum reuşeşte să se întreţină din obiecte pictate manual. 

"Globurile astea mari sunt 50 de lei bucata, pentru că ele sunt vopsite pe toată suprafaţa, deci practic dând două straturi de vopsea intră destul de mult material, vopsele sunt speciale pentru sticlă, cu finisaj lucios.", ne spune Lina.

Globurile artizanale îi asigură traiul şi domnului Rotar, meşter popular din Târgu Mureş. A venit să îşi vândă podoabele pentru brad în Capitală, unde cererea pentru produsele sale este mai mare. Preţul poate fi privit ca un chilipir, dacă ţinem cont de munca depusă pentru realizarea globurilor.

Artiştii vând sute de astfel de creaţii în perioada Crăciunului. Iar în restul anului, pictează pahare, porţelanuri sau geamuri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Globurile de pe vremea bunicilor sunt, din nou, la modă