Antena Meniu Search
x

Greii fotbalului nu mai suportă celula

În prima duminică din Postul Paştelui, preoţii din Pipera au cerut ajutor divin pentru oamenii de fotbal condamnaţi la închisoare. E prima lor săptămână în spatele gratiilor şi nu se pot obişnui. Se frământă şi ei, se frământă şi familiile lor.

Vezi și

 La Poarta Albă, Alina Borcea aleargă ca la marton. Vine dis de dimineaţă cu pachet la soţul ei şi nu vrea să stea de vorbă cu presa. Avocaţii fac strategii, iar marii sportivi se grupează pentru a strânge semnături. Salvarea baciului din închisoare are deja un slogan. Free Gică Popescu!

Erau vremurile de aur, la poarta terenului verde! Cucereau şi stăpâneau un teritoriu vast. Numit fotbal. Astăzi, o tânără soţie, îmbrăcată în haină neagră, fuge disperată de la poartă. Poarta Alba. Penitenciarul.

Îşi ascunde ochii sub ochelari mari. Aleargă aşa cum a făcut şi după prima întâlnire consumată în spatele gratiilor.

Înainte de ora zece dimineaţa, Alina Borcea era deja prezentă la vizită. I-a adus pachet soţului. N-are niciun gând să se mai întoarcă la Miami. De când a fost arestat Cristi Borcea, reşedinţa ei e la Constanţa.

Avocaţi renumiţi din Bucureşti vin la Poarta Albă să facă planuri. Nu contează nici măcar că e duminică. Dimpotrivă. E ziua în care familiile merg la biserică şi cer ajutor divin. Preoţii invocă numele condamnaţiilor.

În Pipera, cartierul general al familiei Becali, au mai rămas doar femeile. Mama lui Gigi Becali s-a rugat pentru toţi. Focul aprins, din sufletul ei, e tot graţierea fiului.

Îi e dor de tată şi Teodorei Stoica. Fiica lui Mihai Stoica. Postează fotografii şi mesaje pe internet.

 "Nu apreciezi niciodată valoarea unui moment, până când nu devine o amintire", a spus Teodora.

Mihai Stoica împarte celula la Rahova cu George Copos şi Gică Popescu. Pentru legenda fotbalului românesc, prima echipă a baciului, Dunărea Calafat a inscripţionat tricouri cu mesajul "FREE GICĂ"

Şi marii sportivi sunt gata să facă front comun pentru salvarea lui. Petiţia strânge deja zeci de mii de semnături. Cererea de graţiere poate fi depusă doar după motivarea sentinţei. Redactarea ei ar putea dura şi câteva luni de zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Greii fotbalului nu mai suportă celula