Antena Meniu Search
x

GREŞELI pe care toţi le facem când BEM APĂ!

A venit vara, iar hidratarea este mai importantă ca niciodată pentru sănătate şi pentru buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu ştiu să bea corect apa

A venit vara, iar hidratarea este mai importantă ca niciodată pentru sănătate şi pentru buna funcţionare a organismului. Cu toate acestea, foarte multe persoane nu ştiu să bea corect apa

Iată câteva greşeli pe care le facem frecvent:

1. Bem apă în timpul mesei

Medicii spun că este foarte important să evităm să bem apa în timpul mesei, deoarece aceasta îngreunează procesul de digestie prin "diluarea" acizilor şi enzimelor, care duc la acumularea de toxine în organism. De asemenea, nu este bine să bei nici băuturi carbogazoase deoarece acestea inhiba producţia de salivă, ducând la balonare şi crampe.

2. Nu bem apă dimineaţa

Specialiştii susţin că este foarte important să bem un pahar de apă plată cu lămâie în fiecare dimineaţă, pentru a ne feri de problemele digestive şi pentru a ne regla pH-ul din sânge, dar şi pentru a ne întări sistemul imunitar.

3. Bem în exces

Nu este obligatoriu să bem opt pahare de apă pe zi, deoarece gradul de hidratare depinde de fiecare persoană în parte, de înălţimea şi greutatea acesteia. În plus, organismul  preia foarte multă apă şi din alimentele pe care le consumam, mai ales din fructe şi din legume.

Apa în exces diluează foarte mult electroliţii din organism - sodiul, potasiul, clorul, aşadar nu îi aduci niciun beneficiu corpului tău. Pentru o hidratare cât mai bună, specialiştii recomandă consumul a câteva guri de apă din oră în oră, până se ajunge la un total de doi litri pe zi.

4. Bei apa prea repede

Apa se bea uşor, prin înghiţituri mici. Specialiştii susţin că astfel procesul de digestie se va face mult mai uşor, iar hidratarea organismului va fi mult mai eficientă. Apa băută pe nerăsuflate nu va hidrata şi nu va aduce niciun beneficiu organismului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » GREŞELI pe care toţi le facem când BEM APĂ!