Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Greşelile care distrug părul

Părul este podoaba cea mai de preţ a unei femei! Doar că - din dorinţa de a face coafuri sofisticate - doamnele şi domnişoarele reuşesc să o distrugă. Prima greşeală pleacă de la alegerea periei de păr şi modul în care se piaptănă

Vezi și

Părul este podoaba cea mai de preţ a unei femei! Doar că - din dorinţa de a face coafuri sofisticate - doamnele şi domnişoarele reuşesc să o distrugă. Prima greşeală pleacă de la alegerea periei de păr şi modul în care se piaptănă

Dacă peria are dinţi metalici nu face altceva decât să agaţe şi să agaţe şi să rupă părul în momentul în care descurcăm. Oricum părul este bine să fie descurcat de la vârfuri spre rădăcină şi nu invers pentru că dacă pornim de la rădăcină spre vârf nu facem altceva decât să ducem acea încânceală spre vârfuri şi vom rupe şi mai tare vârfurile când forţăm descurcare.

Deşi pare inofensiv, elasticul de prins părul confecţionat din cauciuc este un duşman redutabil al părului.

Este frumos, este drăguţ. Însă atunci când scoatem acest elastic el pur şi simplu rupe părul. Este bine dacă tot ne dorim să avem o coadă strânsă şi impecabilă să folosim genul de elastice acoperite cu un material textil sau cu puţină catifea, cu un material care să permită o alunecare uşoară pe firul de păr şi să nu agaţe.

Femeile sunt pasionate şi de coafurile cu volum pentru care îşi tapează părul. Dacă nu o fac în mod frecvent, este în regulă. Dar, dacă este un obicei zilnic, dăunează.

Datorită tapatului şi combinaţiei cu fixativ, părul se lipeşte şi e mult mai greu să-l descurcăm. De aceea tapatul în exces se şi vede pe suprafaţa firului de păr pentru că părul în timp se va subţia.

Moda îndreptatului părului a făcut ravagii în România şi aproape că nu este femeie care să nu aibă în dotare o placă. Însă şi aceasta trebuie să fie aleasă cu grijă şi - în special - folosită cu măsură.

Ceea ce protejează firul de păr este o placă profesională ceva mai puternică şi care poate face în aşa fel încât să ne întindă firul de păr din prima şi să treacă cu o viteză crescută peste lungimea firului de păr fără să insistăm. E mai bine să îndrepţi firul de păr din prima şi dintr-odată decât să stai şi să insişti pe acea şuviţă.

Nici măştile de păr nu au un efect benefic asupra părului, dacă nu este aleasă cum trebuie.

O mască grasă pe un păr uscat, o mască puternică face bine în prima fază. Dacă părul ajunge la starea de hidratare necesară şi noi continuăm cu acea mască foarte puternică nu facem decât să îngrăşăm părul pentru că masca ajunge în timp şi pe scalp şi astfel se produce o dereglare a secreţiei de sebuum şi dintr-un păr uscat devine un păr gras.

În cazul în care avem un păr gras şi folosim o mască fie grasă, fie mult prea astringentă şi mult prea degresant şamponul putem ajunge la situaţia în care datorită acestei măşti neadecvate să avem surpriza apariţiei unor mici particule de mătreaţă. Nu este mătreaţă propriuzisă, ci o deshuamare a scalpului.

Hairstyliştii mai au un secret atunci când aplică măştile pentru părul gras. Niciodată de la rădăcină. Altfel, părul gras va deveni un păr şi mai gras.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Greşelile care distrug părul