Antena Meniu Search
x

Grevă în portul Constanţa

E agitaţie la această oră în portul Constanţa. Echipajul unui vas comercial deţinut de o companie turcească protestează. Oamenii sunt nemulţumiţi că NU şi-au mai primit salariul de aproape jumătate de an.

Vezi și

 Aşa că au refuzat să mai ridice ancora, până când nu îşi vor primii banii. Nava se află deja de 10 zile sub arestul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, iar pentru fiecare zi de stat în port compania ar trebui să plătească 4 mii de euro.

Toate sunt pe terminate. Dar chiar şi aşa oamenii nu renunţă. Nu au fost plătiţi de mai bine de 5 luni. Disperaţi, s-au adresat ITF-ului, adică Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor.

De 10 zile corabia se află sub arest, impus de federaţie, în Constanţa. O oprire scumpă pentru companie, care pentru fiecare zi de staţionare în port, ar trebui să plătească 4000 euro.

Din cei 14 membri ai echipajului, doar opt sunt in grevă. Cu totii, ucrainieni. Ceilalţi sunt cetăţeni ruşi şi se pregătesc să plece acasă. Compania îi va trimite în portul Kavkaz, teritoriu care aparţine Federaţiei Ruse. Compania pentru care lucrează a promis că le vor înapoia banii datoraţi numai în cazul în care vor părăsi apele române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Grevă în portul Constanţa