Antena Meniu Search
x

Special! Grijă pentru cel mai bun prieten al omului

Omul îşi alege câinele după chipul şi asemănarea sa. Această asemănare duce de multe ori la o grijă excesivă, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia

Vezi și

Omul îşi alege câinele după chipul şi asemănarea sa. Această asemănare duce de multe ori la o grijă excesivă, mai ales în ceea ce priveşte alimentaţia

Iulian Amza este medic veterinar de aproape 15 ani şi ştie că oricât de mult ne-am iubi patrupedul, trebuie să fim conştienţi că avem nevoi diferite. Dakar şi prietenii lui au împlinit de curând trei luni. El, un mascul junior dintr-o canisă autohtonă, ei, doi ciobăneşti caucazieni gata să înfulece orice. Ce-i drept, ar mânca orice. Doar că nu e sănătos, aşa că primesc mâncare specială pentru câini de vârsta lor.

Dacă ar fi aşa, probabil Dakar ar deveni o bilă îmblănită. Dar stăpânul său nu poate să permită acest lucru, aşa că îi dă numai hrană specializată, de două ori pe zi. Nici vorbă despre resturi rămase de la mesele familiei.

Ca să fie sănătos, să crească normal şi să aibă o blană strălucitoare, patrupedul are nevoie de carne, cereale, grăsimi, minerale şi vitamine. Doar pentru necesarul de calciu, un câine normal ar trebui să bea 14 pahare de lapte pe zi! Imposibil. Aşa că totul a fost concentrat în hrana specializată.

După ani de cercetări, hrana dedicată animalelor a rezolvat toate dilemele stăpânilor. Un singur lucru trebuie să nu lipsească pentru ca mesele să fie complete. Un castron cu apă proaspătă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Special! Grijă pentru cel mai bun prieten al omului