Antena Meniu Search
x

Grupare ce se ocupa cu traficul international de droguri, destructurata in Romania

Politistii Brigazii de combatere a Criminalitatii Organizate si procurorii DIICOT Ploiesti, impreuna cu FBI, au destructurat un grup infractional implicat in trafic international de droguri de mare risc.

Vezi și

Indivizii inghiteau peste jumatate de kilogram de cocaina in capsule speciale si le transportau catre diverse rute din lume: America de Sud, Asia, dar si in Europa. Sase persoane au fost arestate.

Gruparea din Romania avea legaturi cu retele internationale de traficanti, incepand cu Brazilia si terminand cu Malaesia, China si Japonia. Indivizii primeau pentru fiecare transport pana la 3.000 de euro. O mica parte din bani ajungea la cei numiti "carausi". Adica cei care inghiteau cocaina si reuseau s-o duca la destinatie.

Pericolul la care carausii se expuneau era unul foarte mare. Daca o capsula din interiorul organismului se spargea, decesul intervenea in cateva minute.

Toti membrii gruparii, atat carausii, cat si liderii retelei, sunt din mediul rural. Au intre 33 si 54 de ani. Trei dintre cei sase prinsi de anchetatori sunt fosti puscariasi si risca pana la 20 de ani de inchisoare. Gruparea se pare ca actiona de dinainte de 2012. Cercetarile vor fi extinse.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Grupare ce se ocupa cu traficul international de droguri, destructurata in Romania