Antena Meniu Search
x

Hăinuțe și jucării periculoase

Sute de modele de jucării şi haine pentru copii pot pune în pericol sănătatea sau chiar viaţa celor mici. Iar riscurile sunt tot mai mari. În 2013 sistemul european de alertă rapidă pentru produse periculoase a emis un număr record de avertizări în acest domeniu.

Vezi și

 O simplă filmare cu camera ascunsă a reporterilor Observator demonstrează pericolul aflat la tot pasul.

Orice părinte grijuliu ştie că hainele micuţului trebuie să fie din bumbac. Iar vânzătorii profită de acest lucru şi promovează toată marfa ca fiind din fibre naturale. Chiar dacă nu pot dovedi acest lucru.

Nici etichetele nu îi ajută pe părinţi atunci când se interesează de calitatea materialelor. Cu toate insistenţele. cumpărătorului, explicaţiile întârzie să apară. Nu şi nervii comerciantului.

Şi jucăriile sunt un pericol pentru sănătatea copiilor. Juăriile periculoase din plastic casant care se poate sparge când copiii muşcă din ele sunt la tot pasul. Lipsesc în schimb informaţiile despre materialul din care sunt făcute. Asta nu-i deranjează însă pe vânzători.

Anul trecut, sistemul de alertă rapidă al Uniunii Europene pentru produse periculoase a emis un număr record de avertizări. Cele mai frecvente nereguli au fost constatate la jucării şi haine pentru copii, care conţineau chimicale foarte periculoase ori prezentau risc de strangulare sau înecare.

La tarabele din România însă, problemele europenilor par desprinse dintr-un film science fiction.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Hăinuțe și jucării periculoase