Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Hipodromul de la Craiova, o amintire frumoasa. Speranta moare ultima!

Pe vremuri acolo se organizau cele mai importante concursuri de echitatie. Acum s-a ales doar praful! Vorbim despre hipodromul de la Craiova, odinioara mandria orasului. Oamenilor le-au ramas acum doar amintirile.

de Redactia Observator

la 12.03.2013 , 16:56

Hipodromul a fost construit in 1903. In urma cu un secol, era mandria orasului Craiova. Daca atunci erau 20 de hectare de teren si 21 de cai, astazi, suprafata este de doar doua hectare pe care mai sunt doar sase cai. “Incercam sa readucem la viata Hipodromul Craiova. Pe vremuri, imi amintesc ca fugeam de acasa si veneam la hipodrom sa privesc curse si obstacole”, a afirmat administratorul CSM Craiova Constantin Raduica.

Cei din generatia mai tanara se bucura doar de povestile parintilor.

Hipodromul este considerat monument istoric si este trecut pe lista Ministerului Culturii, alaturi de Parcul Nicolae Romanescu, in care este integrat. Aici, a fost organizat primul campionat balcanic de calarie din Romania. Primaria municipiului Craiova vrea sa modernizeze hipodromul din fonduri europene. “Aceasta investitie este prevazuta in perioada 2014 – 2020”, a precizat purtatorul de cuvant al primariei Craiova Ionut Parvulescu.

Vezi și

Pana atunci, localnicilor le ramane speranta ca, intr-o zi, se vor putea bucura de spectacole si concursuri de echitatie, ca odinioara. Si bineinteles le mai raman si amintirile.

 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » Hipodromul de la Craiova, o amintire frumoasa. Speranta moare ultima!