Antena Meniu Search
x

Tot mai multe meserii vechi se pierd. Hipodromul din Ploieşti nu mai are potcovar (Video)

Tot mai multe meserii vechi se pierd. Hipodromul din Ploieşti, singurul de trap din ţară, a rămas fără potcovar. Oricât de bănoasă ar fi meseria, nimeni nu mai pare să fie interesat să o practice.

De Redactia Observator la 13.04.2019, 13:11
Vezi și

Tot mai multe meserii vechi se pierd. Hipodromul din Ploieşti, singurul de trap din ţară, a rămas fără potcovar. Oricât de bănoasă ar fi meseria, nimeni nu mai pare să fie interesat să o practice.

Marian Manea, preşedintele federaţiei de trap din România: Există o mare problemă în asigurarea unui potcovar specializat. Poate puţini ştiu că această activitate pe care o desfăşoară un potcovar poate este cea mai importantă activitate care se desfăşoară pe un hipodrom.

O meserie pentru care se oferă chiar bani frumoşi, însă nici asta nu pare să capeteze interesul cuiva. Mai mult decât atât, nici oferta de a se pregăti în Franţa, pe banii federaţiei, nu atrage pe nimeni.

Marian Manea, preşedintele federaţiei de trap din România: Potcovitul unui cal în hipodrom costă în jur de două milioane, bani vechi, aici incluzând şi potcoavele şi caielele. Ţinând cont că pe hipodrom sunt în jur de 100 de cai, scăzând materialele, eu cred că salariul care ar putea să rămână unui potcovar trece uşor de 1.200-1.500 de euro.

Fără protecţia copitelor, caii trec un test al durerii. Şi nu e singurul. Şi pista pe care se antrenează s-a măcinat la trei ani de când a fost reabilitată.

Mihai Ionescu, driver: Nu că este important, este primul lucru de care trebuie să ţinem cont, de picioarele calului, pentru că el cu astea aleargă. Şi dacă noi purtăm 42 şi mergem cu 36, vă daţi seama că nu am putea să mergem. Efectul este acelaşi.

Lucian Rădulescu, coordonatorul hipodromului Ploieşti: Pista va intra în reparaţii după marele Derby de Trap al României. Din vară se va pune zgură, vom vedea ce buget avem, dar este clară situaţia că este omologată doar până la marele Derby de Trap.

Conducerea hipodromului speră ca toate problemele să fie rezolvate până la marea competiţie din această vară. În plan este şi înfiinţarea unei şcoli de driveri. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Tot mai multe meserii vechi se pierd. Hipodromul din Ploieşti nu mai are potcovar (Video)