Antena Meniu Search
x

Homosexualii si lesbienele din Romania, drepturi pe hartie

Povara orientarii sexuale pare sa se ridice usor si de pe umerii cuplurilor de acelasi sex din Romania. Angajatorii aproape ca nu mai tin cont de cine cu cine se iubeste, iar guvernantii vor cu orice pret ca homosexualii sau lesbienele sa nu mai fie discriminati in societate

Vezi și

Oamenii de afaceri au inteles ca pe primul loc e priceperea profesionala si nu orientarea sexuala. Asa par sa gandeasca tot mai multi angajatori. Potrivit estimarilor, sase din cinci patroni nu iau in calcul orientarea sexuala atunci cand cauta un salariat. Angajatorii cu o atitudine negativa in ceea ce priveste angajatul cu o alta orientare sexuala ar putea fi aspru sanctionati daca noua constitutie va fi votata.

"Avem in vedere eliminarea oricarei discriminari si punerea in practica a principiului ca toti cetatenii sunt egali in fata legii", a declarat Tudor Chiuariu. Mai putin in privinta casatoriei. "Noi suntem fermi in privinta convingerii ca o casatorie se incheie intre un barbat si o femeie"

Unii deputati mai optimisti vad noile propuneri ca pe o poarta deschisa spre astfel de mariaje. "O lege precum cea pe care am propus-o privind recunoasterea parteneriatului civil atat pentru cupluri heterosexuale cat si pentru cele dintre persoanele de acelasi sex ar avea o baza constitutionala mult mai mare, chiar si casatoriile intre persoane de acelasi sex", a explicat deputatul Remus Cernea.

Pana la noi reglementari insa, comunitatile de homosexuali si lesbiene se intrunesc in aceste zile la GayFest 2013.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Homosexualii si lesbienele din Romania, drepturi pe hartie