Antena Meniu Search
x

Horatiu Badita, campion multiplu la natatie si polo, lupta cu moartea

Marii campioni duc uneori lupte crunte, nedrepte. Unul dintre cei mai cunoscuti inotatori ai Romaniei, o legenda a poloului nostru, lupta pentru viata. A doua oara.

Vezi și

O tumora care l-a lasat acum cativa ani fara o parte din creier, a lovit acum din nou. Horatiu este in pericol de moarte si are nevoie de orice fel de ajutor.

La 36 de ani, Horatiu Badita are un palmares impresionant. Este cel mai rapid inotator din poloul romanesc, multimplu campion la natatie si polo, finalist la Olimpiada de la Atlanta, in 1996. Tanar, frumos, iubit, cu o familie frumoasa. Tatal a doi copii de doi si sase ani.

Boala a lovit insa cand se astepta mai putin. Cu sase ani in urma, medicii i-au spus ca operatia este singura lui sansa de supravietuire.

“Am fost operat acum sase ani, pe partea stanga si mi-a fost dat afara intre 16 si 18 la suta din creier”, spune Horatiu.

A crezut pana in ultima clipa in sansa sa. Operatia l-a obligat sa se retraga din sportul de performanta. A ramas cu o pareza pe partea dreapta si unele dificultati de vorbire. Au urmat ore, ani de recuperare. Horatiu a revenit in bazin, ca profesor.

Cand totul parea bine, boala a lovit din nou. Fostul campion a inceput sa se simta rau, iar verdictul a fost necrutator: “Tumora mi-a recidivat acum jumatate de an si mi-au spus doctorii ca voi mai trai doi ani, doi ani si jumatate. Tumora pe partea stanga este de 2,5 centimetri, iar trei tumori de jumatate de centimetru sunt pe jumatatea creierului meu”.

Si, totusi, ar mai fi o sansa. O noua operatie. Chiar daca nimeni nu poate garanta reusita ei. Horatiu are insa nevoie de sprijin. Costurile unei noi interventii se ridica la peste 30.000 de euro. Colegii sai, coechipieri sau adversari, dar oameni in primul rand, au initiat o campanie. Orice contributie este binevenita.

Cei care doresc, il pot ajuta pe Horatiu. Pot dona bani in urmatoarele conturi: la Credit Agricole Bank: RO36BSEA05090000L3018101 sau la Raiffeisen Bank, RO69RZBR0000060006446935.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Horatiu Badita, campion multiplu la natatie si polo, lupta cu moartea