Antena Meniu Search
x

Hotelierii, nemulțumiți de prevederile proiectului noii legi a turismului

În timp ce hotelierii se chinuie să facă turism cu minimum de angajaţi, primesc noi sarcini pentru cei pe care îi au. Cum ar fi instructajul în caz de incendiu primit la recepţie, de către turişti. Administratorii spun că decizia ar îngreuna procesul de cazare.

de Redactia Observator

la 12.05.2019, 01:15

Vezi și

În timp ce hotelierii se chinuie să facă turism cu minimum de angajaţi, primesc noi sarcini pentru cei pe care îi au. Cum ar fi instructajul în caz de incendiu primit la recepţie, de către turişti. Administratorii spun că decizia ar îngreuna procesul de cazare. Dar asta nu e tot. Potrivit proiectului noii legi a turismului, recent adoptat de Guvern, turiştii trebuie protejaţi şi informaţi clar despre oferta de vacanţă. 

Un hotelier din Băile Felix crede că noua prevedere din proiectul legii turismului ar crea doar mai mulţi nervi pentru turişti.

Scepticismul în ceea ce priveşte posibilele noi obligaţii ale hotelierilor este împărţit şi de clienţi, chiar dacă ele au fost gândite tocmai pentru protecţia lor.

Hotelierii riscă să fie amendaţi cu până la 16.000 de lei. Sancţiunile ajung însă şi la 30.000 de lei pentru operatorii economici care nu veghează asupra securităţii turiştilor. Atât în interiorul unităţii de cazare, cât şi în timpul excursiilor organizate.

Proiectul noii legi a turismului a fost trimis în Parlament, pentru dezbatere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Hotelierii, nemulțumiți de prevederile proiectului noii legi a turismului