Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Hotii au pus ochii pe comoara haiducului din padurea Cocu

In Romania, aproape ca nu exista codru in jurul caruia sa nu se fi nascut legende. Fie ca ar fi bantuit, fie ca undeva ar fi ascunse comori fabuloase. Padurea de langa comuna argeseana Cocu este un astfel de loc. Din batrani se spune ca padurea ar fi fost casa unui celebru haiduc

Vezi și

Ce se ascunde in codrii comunei Cocu care sa determine unul sau mai multi indivizi sa sape asiduu in zona numita Leordis? Si nu vorbim de gropi de amatori. Ci de adevarate puturi de 20 de metri. Oamenii locului ar avea o explicatie. “Din copilarie, batranii satului, in timp ce mergeam cu vitele la pascut, povesteau ca in zona, cunoscuta drept aceasta ar fi fost ascunse comori. Comori ale haiducilor, zis. Capitan Radu sau alte legende legate in jurul anilor 1700”, sustin oamenii.

Nimeni nu crede insa ca cei care voiau comori ar fi cautat doar de curiozitate. Totul e facut profesionist. Fiecare groapa, de la cea de 20 de metri la cea de doi metri, are alaturi construit un scripete care sa scoata pamantul. Deci nu este exclus ca sapatorii sa fi avut o harta veche. Harta unei comori. “E foarte veche biserica, e un monument istoric. E intr-o vale nelocuita, intr-o vale adanca si nelocuita. E distanta mare de unde au sapat ei si pana la manastirea asta, pana la biserica asta”, a spus Gheorghe Tuca, primarul comunei Cocu.

“Altceva ma surprinde, faptul ca aici, la Cocu, unde s-au gasit acestea nu s-a lucrat o ora, s-a lucrat zile intregi. Cum s-a putut ca acest lucru sa nu se afle in comuna”, se intreaba Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Judetean Arges.

Motive ar fi destule. Primul, si cel mai important, este faptul ca gropile nu au fost sapate in vreun luminis. Ci adanc in padure, departe de privirile curioase. Doar ca situl cautatorilor de comori n-a ramas ascuns asemenea comorilor haiducilor.

Acum, politia incearca sa dea de cautatorii de comori si sa-i ia cu arcanul. Dar cum au putut sapa nestingheriti in padure, exista sanse destul de mari sa se faca nevazuti asemeni haiducilor ale caror comori le cautau.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Hotii au pus ochii pe comoara haiducului din padurea Cocu