Antena Meniu Search
x

Hotii de statui din parcul Copou au fost prinsi

Bucati din statuile furate saptamana trecuta dintr-un parc din Iasi incep sa apara. Unde altundeva decat la centrele de colectare a fierului vechi. De aici si pana la prinderea hotilor n-a mai fost decat un pas.

Vezi și

In momentul in care au primit bucatile de metal, angajatii de la Remat nu si-au dat seama de unde provin. Abia la triere, au realizat ca bronzul este cel cautat de cateva zile de toata politia. Si au dat alarma. Iar politistii i-au prins pe hoti. Entuziasmati de castigul de 3.000 de lei, indivizii nu s-au gandit o clipa sa-si ascunda identitatea. Si-au dat datele din buletin la centrul de colectare, asa ca agentii au mers la sigur.

Bucati din statuile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu si Nicu Ganea au fost furate in perioada 1-7 martie din Parcul Copou din Iasi.

Desi cantaresc cateva sute de kilograme, hotii au reusit sa ia busturile de bronz fara sa-i observe nimeni. In parc exista camere de supraveghere, dar nu functioneaza. Un kilogram de bronz se vinde cu 14 lei la centrele de colectare. Nu e de mirare ca un astfel de castig este tentant pentru hotii de fier vechi. Cei trei risca acum sa stea 15 ani in inchisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Hotii de statui din parcul Copou au fost prinsi