Antena Meniu Search
x

Iadul ingerilor de la Maternitatea Giulesti

Dupa aflarea sentintei, mama unuia dintre bebelusi morti a dat o declaratie naucitoare: "As plati de doua ori mai mult daca mi-ar da cineva copilul inapoi".

Vezi și

O defectiune la aerul conditionat a declansat iadul de la Giulesti. Au fost 12 minute in care asistenta de la terapie intensiva a lipsit. Sase copii au murit. Unii aveau doar cateva ore de viata. Alti cinci au fost la un pas de moarte, dar au trait ca prin minune. S-au nascut de doua ori. O data inainte de tragedie, iar a doua oara, dupa, cand medicii s-au luptat pentru viata lor.

Bebelusii au fost singuri in fata mortii. O asistenta, Florentina Carstea, cea care ar fi trebuit sa aiba grija de nou-nascuti, i-a inchis in salon. O scanteie a transformat salonul in crematoriu.

Salvatorii au mai fost pusi sa rezolve astfel de situatii doar la simulari. Acum victimele erau reale. Aveau doar cateva sute de grame si erau neajutorate.

Inauntru, pompierii luptau cu fumul gros si temperaturile extrem de ridicate. Timpul si lumina erau principalii lor inamici. Afara, parintii urlau de durere.

Sase familii si-au ingropat copiii. Doar cinci dintre copii au supravietuit iadului. Cu trupurile acoperite de rani deschise, au trecut prin chinuri greu de imaginat. Au renascut insa dupa sute de zile de recuperare si cu adevarate minuni facute de medici.

Doar doua dintre mamele care si-au pierdut copiii atunci au reusit sa zambeasca din nou. Au adus pe lume un alt copil.

Fetita Mihaelei Damian, Melek, se nascuse cu numai cateva ore inainte de incendiu. Prematur. A fost dusa la Terapie Intensiva si pusa intr-un incubator care i-a devenit cosciug. A fost unul dintre cei trei bebelusi care au murit pe loc. Nici nu a apucat sa fie inregistrata de parinti.

Acum, Mihaela poate zambi din nou. A nascut anul trecut, cu doar sase zile inainte de comemorarea iadului de la Giulesti. Un baiat sanatos, de care se bucura cum n-a crezut vreodata.

Alte mame dorm, insa, in fiecare noapte, cu o perna in brate, in amintirea copilului lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Iadul ingerilor de la Maternitatea Giulesti