Antena Meniu Search
x

Iarna prelungită aduce costuri mai mari pentru întreţinere

Luna aceasta, facturile la energie electrică şi gaz vor fi mai mari cu 50 de lei sau chiar 100 de lei, faţă de aceeşi perioadă a anului trecut.

Vezi și

Luna aceasta, facturile la energie electrică şi gaz vor fi mai mari cu 50 de lei sau chiar 100 de lei, faţă de aceeşi perioadă a anului trecut, spun specialiştii. Iar astăzi am stabilit şi un record la consumul de energie electrică şi gaze, faţă de aceeaşi zi a anului trecut.

Echinocţiul de primăvară a adus temperaturi de până la minus cinci grade, ninsori în rafale şi ger. Iar asta se reflectă în facturile de la energia termică sau cea electrică.

Eugen locuieşte într-un apartament cu 3 camere în capitală, iar locuinţa sa e încălzită cu centrală termică pe gaz. Temperaturile scăzute i-au umflat factura, aşa că e nevoit să se adapteze. "Iarna trecută, luna decembrie, ianuarie şi februarie, factura la gaz nu a depăşit 200 de lei! Anul acesta, a fost mai mare, să spunem, cu 10% din cauza temperaturilor negative şi a temperaturilor cu minus 5, minus zece grade noaptea!" 

Consumul de gaze va exploda azi.Transgaz se aşteaptă la un consum de 53 de milioane de metri cubi de gaz, în creştere cu 74% faţă de aceeaşi zi a anului trecut. Există şi o creştere a consumului de energie electrică cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Consumul maxim orar estimat pentru astăzi este de 9300 - 9400 MW.

Conform meteorologilor, luna martie de anul acesta a fost cea mai rece din ultimi ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Iarna prelungită aduce costuri mai mari pentru întreţinere