Antena Meniu Search
x

PERICOL pentru SĂNĂTATE! Iată ce conţine pateul vegetal

Pateul vegetal ne întinde nervii peste măsură. De asta sunt siguri specialiştii români care au trecut prin laborator toate pastele vegetale de pe piaţă

Vezi și

Pateul vegetal ne întinde nervii peste măsură. De asta sunt siguri specialiştii români care au trecut prin laborator toate pastele vegetale de pe piaţă

Gustul, mirosul, culoarea, toate sunt pe placul clientului, mai ales când comerciantul îşi laudă marfa cum nu se poate mai bine. Deşi pare sigură de ceea ce spune, vânzătoarea, cu siguranţă, n-a citit niciodată ingredientele de pe pateul vegetal pe care-l are la raft.

Biochimiştii de la Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului, o contrazic. Ei au trecut prin laborator tot ce mişcă pe piaţă în materie de pate vegetal. Analizele de laborator arată clar. Un pate vegetal are multă apă şi foarte puţină proteină, adică tocmai substanţa care ar trebui să ne hrănească. Producătorii au găsit însă soluţia. Au înlocuit-o cu mult zahăr şi sare.

Potrivit acestui criteriu, pe lângă pateurile de post sunt multe alte produse ce se înscriu cu brio în lista celor periculoase. În doar câteva minute reporterii Observator au identificat de la iaurturi până la produse de patiserie ce conţin cantităţi uriaşe de zahăr, sub diverse forme. Specialiştii de la Protecţia Consumatorilor au găsit şi produse care pe etichetă nu aveau zahăr. Dar aveau în conţinut.

Pe lângă depresii, mulţi compuşi din astfel de produse "ieftine şi bune" pot duce chiar la apariţia cancerului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » PERICOL pentru SĂNĂTATE! Iată ce conţine pateul vegetal