Antena Meniu Search
x

I-au rapit dreptul la un insotitor platit din banii statului

O maladie groaznica aproape ca a lasat-o imobilizata la pat. Dar medicii au decis ca situatia ei nu e chiar asa de grava. Si i-au rapit dreptul la un insotitor platit din banii statului, fara ca macar sa o vada. Au luat aceasta decizie in baza unor hartii.

Vezi și

Elena Petcu a fost diagnosticata cu cancer la san in 2005. In ciuda tratamentului, boala s-a agravat, iar acum durerile au devenit aproape insuportabile. Dar comisia care i-a studiat dosarul medical a decis ca femeia nu merita gradul 1 de handicap, care i-ar fi dat dreptul sa aiba un insotitor platit din banii statului. Elena Petcu a primit gradul doi.

“Comisia de evaluare complexa nu se deplaseaza acasa, ei evalueaza doar dosarul medical”, a explicat Beatrice Muntean, purtator de cuvant DGASPC Sibiu. Din cauza asta, medicii ar fi gresit incadrarea.

 “Eu abia ma duc pana acolo sau 2 minute sa iau o gura de aer, dar rar, rar, si pe aici inapoi. Cu (n.r. – ochiul) asta nu vad absolut deloc, atat vad cu asta ca am cristalin de 7 ani”, isi povesteste Elena calvarul. Ca sa indrepte greseala, femeia trebuie sa vina in Capitala, sa fie evaluata de o alta comisie de medici. Dar boala o impiedica sa faca asta.

Nu e singura care are de suferit din cauza birocratiei. De la inceptul acestui an, aproape 80 de persoane din Sibiu au contestat gradul de handicap obtinut. Pana acum, niciunul dintre ei nu a primit raspuns.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » I-au rapit dreptul la un insotitor platit din banii statului