Antena Meniu Search
x

Video Imagini revoltătoare: Bătrâni ţinuţi în condiţii mizere şi obligaţi să doarmă pe scânduri

Sute de bătrâni şi de persoane cu dizabilităţi trăiesc în mizerie şi în umilinţă la două dintre cele mai mari cămine din ţară. Avem imagini revoltătoare. Deşi ar trebui îngrijiţi, în centrele din Suceava şi Argeş, oamenii sunt obligaţi să doarmă direct pe scânduri. Podelele sunt distruse, iar gândacii umblă în voie în camerele în care puţinele saltele sunt legate cu sfoară de paturile ruginite. Iar condiţiile de trai sunt direct proporţionale cu respectul pe care oamenii îl primesc de la cei responsabili.

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 09.08.2021, 14:14

Vezi și

În Argeş, bătrânii dorm pe scânduri, în timp ce saltelele stau încuiate în camere. E doar una dintre probleme. Ca să nu mai vorbim de faptul că păturile sunt supraetajate şi nu au scări, iar oamenii sunt pur si simplu aruncaţi în pat.

Bătrâni ţinuţi în condiţii de coşmar

Reprezentanţii căminului au fost întrebaţi de ce nu fac nişte scări pentru paturi, însă au răspuns că nu au fonduri suficiente, iar cheresteaua ajunge doar pentru a face sicrie. Mulţi bătrâni sunt ţinuţi afară de dimineaţa până seara, pe jos.

Igiena e şi ea precară. La controale, inspectorii au găsit mochete pline de urină. Nu există psihiatru iar stomatologul, deşi e plătit, nu vine să le rezolve bătrânilor problemele dentare. Nici mâncare bună nu primesc. Au în meniu ciorbă de afumătură fără carne, de exemplu. Iar angajaţii centrelor pleacă acasă cu mâncarea.

Până acum nu s-a luat nicio măsură concretă, nu s-a rezolvat nicio problemă, au fost sesizate mai multe autorităţi printre care Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii, dar probabil va mai dura ceva timp până când vom vedea că s-ar rezolva ceva. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Imagini revoltătoare: Bătrâni ţinuţi în condiţii mizere şi obligaţi să doarmă pe scânduri