Antena Meniu Search
x

Imagini REVOLTĂTOARE! Câini ținuți în condiții greu de imaginat, la Iaşi! "Sunt plini de MIZERIE, de excremente. Apă nu este la niciunul în boxă. Sunt numai câini de rasă"

Spunem că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Dar oare şi omul este cel mai bun prieten al lor? Un răspuns nu tocmai fericit vine din Iaşi. Într-un padoc improvizat în curtea unui bărbat, mai mulţi câini au fost ţinuţi în condiţii revoltătoare.

Vezi și

Spunem că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Dar oare şi omul este cel mai bun prieten al lor? Un răspuns nu tocmai fericit vine din Iaşi. Într-un padoc improvizat în curtea unui bărbat, mai mulţi câini au fost ţinuţi în condiţii revoltătoare.

"Aşa sunt ţinuţi. Nici măcar o păturică, nici măcar absolut nimic să se încălzească. Şi se duc în piaţă şi cer două, trei, patru sute de euro pentru unul", se plânge un localnic. 

13 căţei, toţi de rasă au fost ţinuţi în condiţii greu de imaginat în casa din Holboca, judeţul Iaşi. Vecinii au fost cei care au dat alarma. 

"El din toamnă a început să-i aducă. Într-o zi chiar îl văzusem că stătea... unul, doi buldogi erau morţi, i-a pus într-un sac. După ce am făcut acea sesizare la Primărie am văzut că a venit şi a luat din saci, s-a mai rărit", mărturiseşte o localnică.

"Nu ştiu câţi mai sunt, dar sunt foarte mulţi. Eu i-am spus odată... A zis că "Degeaba îmi faci reclamaţie că nu ai ce să-mi faci că eu sunt doctor", spune un alt localnic.  

Şi reporterii au încercat să stea de vorbă cu omul bănuit că ar aduna animalele în curte. Dar fără rezultat. Bărbatul s-a urcat în maşină şi gonit.

"Sunt plini de mizerie, de excremente. Apă nu este la niciunul în boxă. Sunt numai câini de rasă, foarte mici. Este foarte clar că este vorba de un înmulţitor de câini. Probabil îi ţine aici, evident fără nicio autorizaţie, şi pentru a-i comercializa", spune Cătălin Pavaliu, de la Fundaţia Sky, protecţia animalelor. 

Animalele sunt ţinute chiar şi în casă. Poliţiştii ajunşi la adresa reclamată nu au avut ce să facă. Nu pot intra pe proprietate privată fără un mandat. 

"Pentru cei de la Poliţie şi de la Direcţia Sanitar Vetrinară de la Poliţia Animalelor, pentru că există acest departament, poate vor să vină să vadă cum sunt chinuite nişte animale pentru ca nişte nemernici să facă bani", adaugă un membru al fundaţiei. 

Reporterii s-au întors astăzi să vadă starea animalelor. Între timp, acestea au fost mutate însă într-o altă locaţie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Imagini REVOLTĂTOARE! Câini ținuți în condiții greu de imaginat, la Iaşi! "Sunt plini de MIZERIE, de excremente. Apă nu este la niciunul în boxă. Sunt numai câini de rasă"