Antena Meniu Search
x

IMAGINI SOCANTE! Centru de plasament ca un lagar de concentrare, in Bucuresti

In Bucuresti, exista un centru de plasament ca un lagar de concentrare. Dupa ce reporterii "In Premiera" au prezentat drama celor internati in centrul din Sectorul 2, autoritatile au demarat controale.

Vezi și

E drept, nu e prima oara cand se fac verificari. Drama e ca dupa fiecare inspectie lucrurile raman neschimbate: copiii sunt neingrijiti si infometati.

“Tinerii erau tot timpul tinuti in intuneric, zi si noapte, cu jaluzelele trase. Uneori erau loviti, alteori se tipa la ei, ca sa taca, erau sedati. Mainile si picioarele legate, pentru a i impiedica sa coboare din pat, ca sa se loveasca. Erau pur si simplu legati cu bucati din cearsaful vechi. Infirmierele ii hraneau cat de repede puteau, chiar in timp ce stateau culcati, pe spate. Le deschideau gura larg si le bagau repede mancare. Ei se inecau si o scuipau”, a povestit un martor sub protecta anonimatului.

“In momentul asta nu pot sa explic ce este acolo. Trebuie sa cercetez, sa vad exact ce s-a intamplat si cine se face responsabil”, a declarat Isabela Hurjui, directorul Directiei de Asistenta Sociala a Sectorului 2.

La Centrul de Recuperare oi Reabilitare Neuropsihica "Gheorghe Serban", din sectorul 2, e liniste daca privesti din afara. Primaria a raspuns in scris, sec, anuntand ca au inceput in aceasta dimineata un control in acest centru. Oamenii care stau in blocurile de langa centru ii sfatuiesc pe inspectori sa vada si cum angajatele pleaca acasa cu mancarea copiilor bolnavi si orfani.

Sefii din Ministerul Muncii si Protectiei Sociale nu sunt straini de ce se intampla aici. Au controlat centrul de doua ori pana acum si tot mai sunt probleme.

Cu toate ca este un centru de recuperare, aici nu se face recuperare. Nu au un spatiu amenajat in acest sens. Cladirea trebuie igienizata, iar baile adaptate pentru niste copii invalizi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » IMAGINI SOCANTE! Centru de plasament ca un lagar de concentrare, in Bucuresti