Video

Imagini spectaculoase cu drumul de legătură dintre DN5 şi Vama Giurgiu

De Redactia Observator.
Publicat: 08.04.2021, 19:10.
Actualizat: 08.04.2021, 19:15

Reprezentanţii Construim România au dat publicităţii un filmuleţ ce cuprinde imagini spectaculoase de pe şantierul unde se contruieşte drumul de legătură dintre Drumul Naţional DN5 şi Vama Giurgiu, respectiv aşa-numitul Pod al Prieteniei.

Specialiştii se aşteaptă ca drumul de legătură dintre DN5 şi Vama Giurgiu să fie gata până la sfârşitul acestui an

Drumul de legătură dintre DN5 şi Vama Giurgiu ar urma să aibă aproape şase kilometri

Construim România

Reprezentanţii Construim România sunt convinşi că cei care se ocupă de lucrări ar putea să le finalizeze până la sfârşitul anului. Mesajul transmis de Construim România este următorul: "În weekend am realizat prima filmare cu lucrările la drumul de legătură dintre Drumul Național 5 și Vama Giurgiu (Pod Prieteniei). La şase luni de la ordinul de începere a lucrărilor de execuție, antreprenorul austriac a realizat un progres fizic de 10% din lucrări. Cu o lungime de 5,72 de kilometri, acest drum de legătură va ajuta la ocolirea orașului Giurgiu pentru a ajunge în Vama Giurgiu. Mai mult, chiar și în aceste vremuri de pandemie, TIR-urile care așteaptă intrarea în țara vecină staționează pe kilometri întregi în orașul Giurgiu. Noul drum de legătură va elibera orașul de o parte a traficului greu și va scurta timpul de deplasare dintre vamă și DN5 pe relația cu Capitala. Dacă antreprenorul se va mobiliza bine, ar avea șanse să finalizeze lucrările până la finele acestui an".

Totuşi, oamenii nu sunt foarte convinşi de impactul pozitiv pe care ar urma să-l aibă acest drum de legătură şi se aşteaptă ca intersecţia cu Drumul Naţional DN5 să fie extrem de aglomerată în permanenţă în condiţiile în care locuitorii din Slobozia şi cei din sud-vestul judeţului Giurgiu ar urma să treacă şi ei prin zonă în deplasarea către Bucureşti.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.