Antena Meniu Search
x

Video În cea mai geroasă perioadă din an, bucureştenii nu au apă caldă şi căldură. La spitalul Elias, pacienţii se încălzesc cu aeroterme

În cea mai geroasă perioadă din an, bucureştenii nu au apă caldă şi căldură. Locuitori din cinci sectoare stau în frig, iar la spitalul Elias, pacienţii se încălzesc cu aeroterme. Decizia a fost asumată de autorităţile locale, care se tem că, folosită la capacitate maximă, reţeaua ar putea crăpa.

de Redactia Observator

la 19.01.2021, 08:30

Vezi și
  • Şi la Spitalul Elias sunt probleme. În saloane temperatura nu depăşeşte 20 de grade celsius. 
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Administrator bloc: La apă caldă 22 de grade până la 30. Ce să faci cu apa caldă la 22 de grade, sau la 30? Ne-o dau degeaba! 

Constanţa Jercan, locatar: Suntem mai rău ca pe timpul lui Ceauşescu, vreau să vă spun! O să mai scoatem două pilote şi asta ne este situaţia! 

Pe un ger cumplit, la minus 7 grade, locuitorii Capitalei se încălzesc cu plapuma şi aragazul. În cinci din cele șase sectoare ale Capitalei sunt probleme cu furnizarea agentului termic. Acum, 180 de puncte ale Termoenergetica funcţionează sub parametri normali iar asta înseamnă că zeci de blocuri din Bucureşti au rămas fără apă caldă şi căldură. 

LocatarAcum, la bucătărie nu e deloc apă caldă, am spălat vasele şi mi-au îngheţat mâinile. În rest, cu căldura sunt aburinde, niţel, puţin de tot călduţe, dar azi noapte erau gheaţă. Căldură, hai că te mai îmbraci dar apă doamnă. dacă intri în baie tremuri! 

Locatar: De când a început iarna, de astă toamnă de când s-a dat căldură la noi şi apă caldă ai la 4 dimineaţa şi seara când vrei să te culci nu poţi să te speli. 

Oamenii spun că reclamă situaţia în fiecare zi. 

Ion Ioneşti, preşedinte de bloc: Le-am trimis poze, cu pozele de la aceste contuare şi le-am spus: pentru temperatura de 32 de grade ce poţi să faci cu această temperatură, la apă, decât să o iei să o încălzeşti, că nu poţi să o foloseşti! 

Reprezentantanţii companiei de termoficare nu numai că ştiu de probleme, chiar recunosc că au setat CET-urile să funcţioneze sub parametri. 

Adrian Gîtlan, director general adjunct Termoenergetica: În momentul în care temperatura este extremă, cum a fost în aceste zile am optat pentru o variantă de siguranţă, de echilibru ca să nu forţăm sistemul, pentru a evita posibilitatea apariţiei unei avarii majore. 

Locatar: Am încălzit apă, am pus halatul pe noi şi asta a fost tot. Eu am şi aer condiţionat şi îi dau drumul. Nu avem altă soluţie. 

Locatar: Anul trecut, cât de cât a fost mai acceptabil dar anul acesta e groaznic. în special acum când a dat frigul trebuie să apelăm la o sursă de căldură, reşou ceva, care are aerotermă dar alte costuri. 

Şi la Spitalul Elias sunt probleme. În saloane temperatura nu depăşeşte 20 de grade celsius. 

Silviu Negoiţă, purtător cuvânt Spitalul Elias: Au fost probleme în a asigura încălzirea saloanelor şi a sălilor de operaţii şi a tuturor spaţiilor în care ne desfăşurăm activitatea. Spitalul face eforturi în a asigura cu mijloace propri, electrice în principal, o stare de confort în rândul pacienţilor. 

Primarul General anunţă că de luna viitoare încep licitaţiile pentru înlocuirea a 260 de kilometri -din cei 3.000 de kilometri- ai reţelei de termoficare! 

Nicuşor Dan, primarul Capitalei: Și îmi doresc ca cel puțin 60km să fie făcuți în 2021, dar nu e o promisiune în momentul ăsta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » În cea mai geroasă perioadă din an, bucureştenii nu au apă caldă şi căldură. La spitalul Elias, pacienţii se încălzesc cu aeroterme