Antena Meniu Search
x

În grajduri Crăciunul a venit mai repede

Două grajduri, în care erau crescute animalele, sunt acum cămine pentru 25 de familii.Fiecare familie are cămăruţa ei, iar în unele încăperi se înghesuie până la şapte suflete.

Vezi și

Două grajduri, în care erau crescute animalele, sunt acum cămine pentru 25 de familii.Fiecare familie are cămăruţa ei, iar în unele încăperi se înghesuie până la şapte suflete. 

Un grup de tineri din Constanţa, impresionati de drama pe care o trăiesc aceşti oameni, le-a întins o mână de ajutor. Le-au adus mese, scaune şi alte piese de mobilier. Lucruri banale pentru cei mai mulţi dintre noi, cadouri la care nici măcar nu îndrăzneau să viseze oamenii de acolo.

Un camion încărcat cu mobilă veche. Tot ce a încăput într-un apartament cu trei camere. Pentru fostul proprietar, lucruri bune de aruncat, pentru aceşti oameni, lucruri la care abia îndrăzneau să viseze.

La camionul cu mobilă, toată lumea se înghesuie să privească. Cu toţii aşteaptă liniştitţi să primească câte ceva. Un copil priveşte nedumerit pe geam şi muşcă cu poftă dintr-o bucată de pâine. Chiar dacă e înăuntru, poartă căciulă şi un hanorac cu gluga trasă pe cap. Părinţii săi nu-şi permit să cumpere lemne de foc.

Alături, o altă familie îşi duce traiul în acelaşi condiţii. Mama este însă fericită pentru că, în sfârşit, se pot aşeza cu toţii la aceaşi masă. Au primit-o acum. Au primit şi un fotoliu, pe care să doarmă băiatul de doar câtiva ani.

Câţiva voluntari îi mai ajută cum pot. Vor să treacă pe la ei din nou, înainte de crăciun. Până atunci speră să facă rost de piatră şi nisip pentru a acoperi noroiul din curte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » În grajduri Crăciunul a venit mai repede