Antena Meniu Search
x

Pacientul cu hemoragie craniană lăsat o noapte la camera de gardă de la Roşiori a murit, după o săptămână! Rudele vor face plângere penală

Neputinţa sistemului a omorât încă un bolnav, care şi-a pus sănătatea în mâinile celor care ar fi trebuit să-l pună pe picioare. Bărbatul care a ajuns în stare gravă, în urmă cu o săptămână, la Spitalul din Roşiori, s-a stins în noaptea de Inviere la Spitalul Universitar din Capitală.

Vezi și

Neputinţa sistemului a omorât încă un bolnav, care şi-a pus sănătatea în mâinile celor care ar fi trebuit să-l pună pe picioare. Bărbatul care a ajuns în stare gravă, în urmă cu o săptămână, la Spitalul din Roşiori, s-a stins în noaptea de Inviere la Spitalul Universitar din Capitală.

Sistemul medical, despre care vorbeşte fiica bărbatului, care va fi înmormântat mâine la Roşiorii de Vede, şi-a dezamăgit încă o dată pacienţii. Pacientul a ajuns în urmă cu o săptămână la Spitalul din Roşiori, însă din lipsa unui tomograf care să stabilească un diagnostic, acesta a fost internat doar cu hipertensiune, deşi avea un traumatism cranian. 

Ştefan Răgălie purtător de cuvânt Spitalul Roşiorii de Vede: "Am încercat transferul la Spitalul Municipal, Spitalul Floreasca, Spitalul Bagdasar şi altele. Toate aceste spitale au refuzat să primească pacientul."

Din lipsă de informaţii despre diagnostic, dar mai ales din lipsă de locuri. Medicii de la Spitalul din Roşiori se declară şi ei neputincioşi în faţa lipsurilor sistemului. Recunosc însă că un diagnostic pus cât mai repede putea face diferenţa între viaţă şi moarte. "Puneai diagnosticul la Camera de Gardă, bolnavul era trimis în timp util, era operat în timp util...şi nu ştim dacă ar fi avut şanse să trăiască sau nu, chiar nu ştim, dar să stai cu sângele ăla în cap 24 de ore e totuşi un risc fantastic."

Pe acelaşi subiect

Pacientul, internat peste noapte la Terapie Intensivă, a intrat în comă profundă din cauza hemoragiilor cerebrale. Avea un traumatism puternic şi fractură craniană, diagnostic pus abia a doua zi, la Bucureşti. Nimeni nu ştie însă cât a stat bărbatul inconştient peste noapte.

Ştefan Răgălie purtător de cuvânt Spitalul Roşiorii de Vede: "Cum se poate să nu ştim la ce oră s-a declanşat coma când era un medic de gardă şi asistente? În saloanele de Terapie Intensivă sunt 7-8-10 bolnavi şi noaptea este una sau două asistente. Când a venit rândul acelui pacient să fie examinat de către asistenta de tură, a constatat că-i în comă."

Adică dimineaţa, după o noapte de agonie. Medicii de la Spitalul Universitar, unde a ajuns a doua zi, l-au operat de urgenţă, însă era prea târziu. La o săptămână de la internare, cu puţin timp înainte de miezul nopţii de Paşti, a fost declarat decesul. Rudele lui vor să facă pângere penală, însă mai presus de asta, speră ca jertfa morţii celui care a fost tată şi bunic, să fie un motiv suficient pentru autorităţi să facă sistemul să funcţioneze normal.

În judeţul Teleorman nu există niciun tomograf în spitalele de stat. Singurul aparat, cel de la Roşiorii de Vede, este privat, dar nu funcţionează la sfârşit de săptămână. Nenumăratele demersuri de achiziţie a unui tomograf au fost sortite eşecului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Pacientul cu hemoragie craniană lăsat o noapte la camera de gardă de la Roşiori a murit, după o săptămână! Rudele vor face plângere penală