Antena Meniu Search
x

În plină pandemie oraşul Bălceşti nu are spital

În plină pandemie un oraş din România nu are spital. Şi nu e un lucru care se întâmplă de o zi, două. De mai bine de un deceniu localnicii din oraşul Bălceşti, judeţul Vâlcea, nu mai au o unitate sanitar în care să fie îngrijiţi.

de Redactia Observator

la 05.05.2020, 11:47

Vezi și
  • Lipsa unui spital în oraş îi pune la grele încercări pe localnici.
  • Pentru o urgenţă merg 45 de minute.

Iar cei care au nevoie de consultul unui medic specialist sunt nevoiţi să meargă 50 de kilometri până la cel mai apropiat spital. Oamenii nu mai au speranţe şi spun că numai Dumnezeu îi poate apăra, în cazul în care oraşul lor ar deveni un focar de coronavirus.

În inima oraşului vâlcean Bălceşti, nu ai voie să te îmbolnăveşti. Corpurile de clădire ale fostului spital nu îţi atrag cu nimic atenţia, iar acele câteva ferestre deschise te-ar face să crezi că cineva caută să aerisească încăperile, dar când te apropii te întâmpină. pustiul.

Lipsa unui spital în oraş îi pune la grele încercări pe localnici. Sunt nevoiţi să călătorească cel puţin 45 de minute cu maşina, în cazul unei urgenţe.

Constantin Aleca, primar Bălcești: Este nevoie mare de un spital în zona de sud a judeţului Vâlcea, în special că noi suntem la o distanţă de aproximativ 50 km de cel mai apropiat spital, Drăgăşani şi la 100 de km de Vâlcea.

De la apariţia coronavirusului în ţara noastră, oamenii sunt şi mai îngrijoraţi. Un posibil focar ar fi o catastrofă.

Un dezastru, un dezastru. După ce că şi aşa ţara este lovită. Mai ales satele astea cu oameni bătrâni şi astea, ar fi un dezastru.

Anul trecut a apărut şi prima speranţă pentru oraş. Consiliul local a alocat sumele necesare întocmirii documentaţiilor de avizare a lucrărilor.

Constantin Rădulescu, președinte CJ Vâlcea: Două miliarde 880 am pus la dispoziția primăriei și anul acesta am dat ultima parte din bani. Din informațiile pe care le am, documentația este la Ministerul Sănătății.

Valoarea investiției necesare pentru reluarea activităţii în spital se ridică la 2 milioane de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » În plină pandemie oraşul Bălceşti nu are spital