Antena Meniu Search
x

În România, evaziunea umblă cu covrigi în coadă

Patronii vând mii de gogoşi, covrigi şi merdenele pe zi, fără bon fiscal. Iar în loc de taxe, statul primeşte gaura de la covrig. Doar controalele poliţiştilor îi mai fac pe vânzători să dea şi bon, odată cu restul. Urmează un reportaj filmat cu camera ascunsă.

Vezi și

Patronii vând mii de gogoşi, covrigi şi merdenele pe zi, fără bon fiscal. Iar în loc de taxe, statul primeşte gaura de la covrig. Doar controalele poliţiştilor îi mai fac pe vânzători să dea şi bon, odată cu restul. Urmează un reportaj filmat cu camera ascunsă 

Pe imaginile filmate cu o cameră ascunsă la mai multe covrigării şi patiserii din Capitală, se observă că vânzătorul nici măcăr nu încearcă să dea şi bonul fiscal. Mare pagubă, pentru un leu, doi - se gândesc de cele mai mult ori clienţii. Doar că un astfel de magazin vinde poate mii de covrigi, merdenele sau gogoşi pe zi. Patronul strânge averi, iar statul nu primeşte nimic.

Covrigul, gogoaşa, merdeneaua. sunt purtătoare de taxe. Orice covrig vandut aduce la bugetul de stat 9 la sută din banii înacasţi plus taxa pe profit. Orice covrig vândut cu bon fiscal. În 2013 în industria panificaţiei evaziunea fiscală depăşea un miliard de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » În România, evaziunea umblă cu covrigi în coadă