Antena Meniu Search
x

În România, un copil din 10 născuţi vine pe lume prematur!

În fiecare an, România pierde peste o mie de suflete, din primele zile în care dau piept cu viaţa. La noi, un copil din zece născuţi vine pe lume prematur. Lipsa personalului medical şi a aparaturii duce la adevărate drame.

Vezi și

 În fiecare an, România pierde peste o mie de suflete, din primele zile în care dau piept cu viaţa. La noi, un copil din zece născuţi vine pe lume prematur. Lipsa personalului medical şi a aparaturii duce la adevărate drame.

În câteva secunde, o naştere se transformă într-un examen pe viaţă şi pe moarte, pe care puiul de om îl pierde, dacă nu e ajutat. Date recente plasează România la coada clasamentului european, când vine vorba de mortalitatea infantilă.

O linie şi un sunet înfiorător fac trecerea între viaţă şi moarte. Iar Dan petre l-a auzit atunci când de aparat era legat pruncul abia născut de soţia lui.

Au urmat două luni de speranţă, în care fiecare zi era o luptă câştigată. Trupul fragil al bebeluşului nu a rezista, însă. A făcut toate complicaţiile pe care un prematur le putea face, chiar dacă a avut parte de toate îngrijirile.

Secţiile de neonatologie cu adevărat performante, pe care ţara noastră le are, se numără pe degete. Majoritatea sunt în marile oraşe. Aşa că nu toţi părinţii au şanse reale pentru copiii lor născuţi înainte de termen.

Aici, medicii mai reuşesc să facă minuni, dar nu de fiecare dată. Pentru restul bebeluşilor prematuri, viaţa este o loterie, încă de la prima suflare. Iar astfel de traume lasă urme adânci pe sufletul părinţilor. Mulţi nu îşi mai revin vreodată pe deplin după pierderea unui copil.

La nivel european, doar Albania şi Bulgaria au mai mulţi copii morţi din cauza naşterilor premature, decât România. La noi, doar anul trecut au murit peste o mie de bebeluşi.

Bianca Brad este, poate, cea mai cunoscută mamă de la noi care a pierdut un copil înainte de vreme. Şi care, an de an, de la tragedie, adună sute de alte mame şi aprind candele pentru sufletele pruncilor dispăruţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » În România, un copil din 10 născuţi vine pe lume prematur!