Antena Meniu Search
x

Securitatea elevilor în caz de incendiu, misiune grea! Nicio școală din sectorul 2 al Capitalei nu are autorizație ISU

Siguranţa în clădirile publice pare misiune imposibilă pentru autorităţi. Toţi cei implicaţi în procedura avizării ISU a clădirilor par să întâmpine probleme.

Vezi și

Siguranţa în clădirile publice pare misiune imposibilă pentru autorităţi. La doi ani de la tragedia din Colectiv, toţi cei implicaţi în procedura avizării ISU a clădirilor par să întâmpine cel puţin o problemă.

Colegiul Naţional Iulia Haşdeu din Capitală arată cum unele şcoli nici nu visează. După o investiţie de aproape 40 de milioane de lei şi patru ani de lucrări, şcoala are aproape de toate. 

In momentul renovarii au fost scapate din vedere cateva detalii. 

Marian Răducan, administrator C.N. Iulia Haşdeu:

La etajele superioare nu sunt aceste lămpi de indicaţie la ieşire ca să ştie copiii pe unde să o ia.

Pentru că renovarea s-a facut pe bani europeni, acum nu se mai pot face alte schimbări în următorii cinci ani.

Din 83 de şcoli, din sectorul 2 al Capitalei, 24  au fost renovate pe bani europeni, dat nu pot primi autorizaţia fără modificări. Pentru alte 18 unităţi ÎNCĂ nu  se ştie exact ce lucrări trebuie făcute pentru obţinerea avizului. 

Celelalte 41 au fost construite inainte de 2006, fara niciun fel de modificare. Prin urmare, deşi ar avea şi ele nevoie de autorizaţie de securitate la incendiu, nu li se cere.

Într-o întâlnire de urgenţă, s-a decis înfiinţarea unor comisii care să analizeze dacă nu cumva, pentru anumite clădiri, autorităţile nici nu ar trebui să se mai obosească. 

Pentru toate aceste verificări, de fapt, oficial, Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă lucrează doar cu o mană de oameni.

20 de oameni au fost nevoiţi să gestioneze mii de solicitări. La Isu Bucureşti-Ilfov nu a fost propusă încă o schemă de reorganizare, deşi Inspectoratul General pentru situaţii de urgenţă a facut modificari de personal la alte inspectorate din teritoriu.Potrivit unor surse, s a pus problema unei noi amanari a termenului de obtinere a autorizatiei de securitate la incendiu, cel puţin în cazul imobilelor pentru care au fost demarate procedurile de autorizare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Securitatea elevilor în caz de incendiu, misiune grea! Nicio școală din sectorul 2 al Capitalei nu are autorizație ISU