Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Încălzirea globală învie boli dispărute de multe decenii!

Malaria, encefalita de căpuşe, febra hemoragică, febra West Nile sunt doar câteva dintre bolile care vor reveni odată cu încălzirea globală

de Redactia Observator

la 27.06.2014 , 21:28

Malaria, encefalita de căpuşe, febra hemoragică, febra West Nile sunt doar câteva dintre bolile care vor reveni odată cu încălzirea globală 

Potrivit Mediafax, în România au apărut ţânţari care nu existau. "În Italia, Chikungunya a fost descoperită după ce dispăruse de mai bine de 30 - 40 de ani. A reapărut acestă boală. Acesta a fost un prim semnal că aceşti vectori migrează datorită schimbărilor climatice, încălzirii globale. Ceea ce întâlneam numai la tropice începem să întâlnim şi în bazinul mediteranean şi ceva mai sus spre paralela 45", a explicat un reprezentant al OMS.

El a spus că, în România, spre exemplu, malaria era endemică, dar nu mai există, în schimb pe aceeaşi latitudine mai găsim acesată boală în Asia Centrală.

Articolul continuă după reclamă

"Ţineţi garda sus, există schimbări climatice care pot afecta atât ciclul de viaţă al vectroilor, cât şi răspândirea lor", a spus Olsavszky, citând mesajul OMS din acest an pentru Ziua Mondială a Sănătăţii.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Încălzirea globală învie boli dispărute de multe decenii!