Antena Meniu Search
x

Incendiu de proporţii la o fabrică de conserve din Topoloveni! Două hale au fost distruse de flăcări

Două hale au fost mistuite de flăcări după ce un aparat de gătit a luat foc. Din fericire, angajaţii au reuşit să iasă la timp!

Vezi și

Două hale au fost mistuite de flăcări după ce un aparat de gătit a luat foc. Din fericire, angajaţii au reuşit să iasă la timp! Însă misiunea pompierilor a fost extrem de dificilă. Acoperişul risca să se prăbuşească în orice moment. Unul dintre salvatori a fost rănit în timpul intervenţiei. A fost dus la spital cu arsuri la picior.

Iadul s-a dezlănţuit puţin după ora 19, când un aparat de gătit industrial a luat foc.

Gheorghe Boţârcă, primarul oraşului Topoloveni: "Arde uleiul folosit la friteuze. Friteuzele sunt şi sursa de la care a pornit acest incendiu. Probabil unul din termostate nu a funcţionat cum trebuie.

Flăcările au cuprins cu repeziciune întreaga hală. Angajaţii din schimbul doi au reuşit să fugă din calea vâlvătăii şi au scăpat teferi.

Zeci de pompieri din unităţile din Topoloveni, Mioveni şi Piteşti au fost chemaţi să se lupte cu flăcările. 

Bogdan Olar, inspector şef ISU Argeş: "Există acoperişul prăbuşit în anumite porţiuni, de aceea nu pătrundem în interior. Intervenţia se face doar pe exterior."

În scurt timp însă, incendiul s-a extins şi la hala alăturată. Fabrica a ars pe o suprafaţă de peste 5000 de metri pătraţi. 

Bogdan Olar, inspector şef ISU Argeş: "Aceste hale de producţie sunt construite din panouri tip sandviş, care ard foarte rapid în condiţii de temperatură crescută, ceea ce ne îngreunează intervenţia."

În timpul intervenţiei, unul dintre pompieri a fost rănit. A călcat într-o tavă cu ulei încins şi a ajuns la spital, cu arsuri de gradele 1 şi 2 pe 4% din suprafaţa piciorului. 

Fabrica de producţie a alimentelor aparţine afaceristului libanez Mohammad Murad, care a investit peste 14 milioane de euro în extinderea şi renovarea complexului. 

De altfel, principalul concurent pe piaţă al afacerii făcute scrum - şi anume fabrica "Magiun de prune Topoloveni" - a reacţionat pe Facebook:

"Fabrica MGC Topoloveni a luat foc... Am aflat imediat deoarece suntem vecini. Regretăm că li s-a întâmplat un astfel de eveniment. Dorim în continuare să obținem în Justiție rezolvarea -după 6 ani - a concurenței neloiale pe care proprietarii acestei fabrici au făcut-o....", a scris, pe reţeaua socială, chiar Bibiana Stanciulov, directorul general al "Reginei dulceţurilor" - aşa cum e supranumită celebra fabrică de magiun de la Topoloveni. 

Bibiana Stanciulov face referire la procesul intentat societăţii conduse de familia Murad, ce deţine marca "Bunătăţi de Topoloveni" şi pe care reprezentanţii Reginei Dulceţurilor o acuză că a folosit ilegal toponimului Topoloveni , ca "motor" de publicitate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Incendiu de proporţii la o fabrică de conserve din Topoloveni! Două hale au fost distruse de flăcări