Antena Meniu Search
x

Incendiu la groapa de gunoi a oraşului Lipova. Deşeurile au ars cu flăcari de câţiva metri şi au degajat un fum ce s-a simţit la zeci de kilometri

Groapa de gunoi a oraşului Lipova, din judeţul Arad, a luat foc, azi noapte. Deşeurile au ars cu flăcari de câţiva metri şi au degajat un fum ce s-a simţit la zeci de kilometri. Nu se ştie, deocamdată, cauza exactă a incendiului, însă nu este exclusă o mână criminală.

Groapa de gunoi a oraşului Lipova, din judeţul Arad, dezafectatată de două săptămâni, a luat foc, azi noapte. Deşeurile au ars cu flăcari de câţiva metri şi au degajat un fum ce s-a simţit la zeci de kilometri. Nu se ştie, deocamdată, cauza exactă a incendiului, însă nu este exclusă o mână criminală.

Incendiul a pornit în zorii zilei şi a curpins întreaga groapă de gunoi, întinsă pe aproape 3 hectare. Fumul degajat de deşeuri s-a simţit chiar şi în Arad, la o distanţă de 30 de kilometri.

La faţa locului au sosit mai multe echipaje de pompieri din Arad, Lipova şi Bârzava. Pompierii au încercat să oprească extinderea flăcărilor cu ajutorul unui buldozer, adus la faţa locului.

Groapa de gunoi a oraşului Lipova a fost înfiinţată în 2002. În luna iulie, garda de mediu Arad nu le-a mai prelungit autorizaţia de functionare, aşa că a fost închisă.

Garda de mediu Arad a amendat firma care se ocupă de gestionarea gropii de gunoi cu 100.000 de lei.  După închiderea gropii, care deservea mai multe localităţi din zona, deşeurile şi resturile menajere vor fi duse la groapa de gunoi din Arad.

În aceste condiţii taxa plătită de localnici este dubla. Consiliul judeţean Arad a demarat cu mai mulţi ani în urma un proiect pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Proiectul câştigat pe bani europeni nu este însă nici astăzi funcţional.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Incendiu la groapa de gunoi a oraşului Lipova. Deşeurile au ars cu flăcari de câţiva metri şi au degajat un fum ce s-a simţit la zeci de kilometri