Antena Meniu Search
x

Video Incendiu la un centru de plasament din Tărlungeni, Braşov. 12 copii au fost evacuați de urgență

Doisprezece copii, împreună cu educatorul lor, au fost evacuaţi dintr-un centru de tip familial după izbucnirea unui incendiu, seara trecută. Intervenţia promptă a salvatorilor a făcut ca nimeni să nu fie pus în pericol. Autorităţile încearcă să afle acum cauza izbucnirii flăcărilor

de Redactia Observator

la 04.12.2020, 09:46

Vezi și
  • Flăcările au pornit de la acoperișul magaziei în care funcționează centrala termică.
  • 12 copii aflați în centrul din Tărlungeni au fost evacuați de urgență iar flăcările au fost stinse înainte să ajungă la spațiile de locuit.

Incendiul s-a declanşat la centrul din comuna braşoveană Tărlungeni. Flăcările au pornit de la acoperișul magaziei în care funcționează centrala termică. Primii care au intervenit au fost vecinii şi educatorul din centru.

”Dintr-o dată, am văzut foc la vecinul. După aceea, repede am sărit gardul la dânsul, focul ardea tare pe acoperiș, era plastic mult acolo, lemne multe, paie”, spune un vecin.

”Copiii sunt în siguranță, nici nu sunt aici, i-am dus la alte căsuțe”, spune o angajată a centrului.

12 copii au fost evacuați din centru

Pompierii militari au reușit să izoleze şi să stingă incendiul, înainte ca flăcările să afecteze spațiile în care locuiesc cei 12 copii. Minorii au vârste între 9 și 17 ani.

”La faţa locului au fost prezente trei autospeciale de stins incendii, cu apă și spumă, o autoscară și un echipaj SMURD. Intervenţia promptă a colegilor mei a făcut ca acest incendiu să nu se extindă la clădirea de locuit”, spune Luiza Dănilă, purtător de cuvânt ISU Brașov.

Toți cei 12 copii s-au putut întoarce în centru, după ce pompierii au terminat intervenţia, iar polițiștii de adunat toate probele de la fața locului.

”Copiii au fost scoşi din centru, în situaţia în care utilităţile nu se putea repune în funcţiune atunci ar fi fost duşi la alte centre de plasament, dar având în vedere că totul este în regulă acum, copii se întorc în centru”, a declarat Lidia Mailat, purtător de cuvânt Protecția Copilului Brașov

Magazia centralei termice a fost afectată pe o suprafață de aproximativ 40 de metri pătrați. Autorităţile fac cercetări pentru aflarea cauzei izbucnirii incendiului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Incendiu la un centru de plasament din Tărlungeni, Braşov. 12 copii au fost evacuați de urgență