S-a dat STARTUL la culesul VIILOR!
Vinul de Pietroasele a curs ieri râuri în paharele românilor. În inima podgoriei Dealul Mare, ospăţul bahic a dat startul culesului viilor
Vinul de Pietroasele a curs ieri râuri în paharele românilor. În inima podgoriei Dealul Mare, ospăţul bahic a dat startul culesului viilor
Peste 1.000 de oameni au făcut cărări printre viţele de vie şi tarabele de la Pietroasele. Oaspeţii s-au strâns în hore ca ciorchinii, iar cei dornici de o lecţie de istorie au coborât în cramele staţiunii de cercetare viticolă.
Sărbătoarea Tămâioasei a fost deschisă de un alai de copii care au adus primii chiorchini culeşi în acest an. O tradiţie locală spune că cel mai bun vin iese atunci când strugurii sunt zdrobiţi de picioarele goale ale fetelelor de măritat. Cei care au gustat, confirmă. Mustul nu a fost niciodată atât de dulce.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰