Antena Meniu Search
x

Începutul de octombrie, în România, a venit cu IARNĂ în toată regula! VISCOLUL puternic a doborât mai mulţi copaci!

Într-o cabană din Prahova, şapte turişti au rămas blocaţi din cauza nămeţilor, după ce vântul a doborât mai mulţi copaci peste un drum.

Vezi și

Într-o cabană din Prahova, şapte turişti au rămas blocaţi din cauza nămeţilor, după ce vântul a doborât mai mulţi copaci peste un drum. Nici pe Transfăgărăşan nu a fost mai bine. Cinci tineri care au vrut să ajungă, aseară, la Bâlea, au rămas înzăpeziţi cu maşina în viscolul puternic.

La Padina, stratul de zăpadă a depăşit ieri 30 de centimetri. Iar vântul a viscolit nămeţii. 

Drumari şi jandarmi au intervenit imediat. O autoutilitară era blocată. 

Pe Transfăgărăşan, utilajele s-au apucat încă de acum două zile de treabă. Traseul montan nu a avut însă restricţii. Aseară, un grup de cinci tineri, cu vârste între 16 şi 22 de ani, au vrut să urce până la Bâlea Lac pentru a imortaliza iarna timpurie în câteva fotografii.

Nu au apucat să înainteze prea mult şi au rămas şi ei blocaţi cu maşina în stratul de zăpadă. În ajutor le-au sărit salvamontiştii, iar acum toţi sunt în siguranţă. 

Şi în Prahova, în staţiunea Cheia, ieri, şapte turişti au rămas captivi ore în şir.

Viscolul cu rafale de peste 70 de kilometri pe oră a doborât patru copaci, care au blocat drumul. Preventiv, pe Transalpina s-au luat măsuri radicale. Încă de vineri, circulaţia a fost interzisă.

Până târziu în noapte, sud-estul României a fost sub codurile galben şi portocaliu de ninsori, ploi şi vânt puternic. 

De astăzi însă s-a întors toamna. Temperaturile vor creşte uşor, iar ninsorile şi ploile vor fi mai slabe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Începutul de octombrie, în România, a venit cu IARNĂ în toată regula! VISCOLUL puternic a doborât mai mulţi copaci!