Antena Meniu Search
x

INCREDIBIL! Cele mai ciudate job-uri care au dispărut

Lumea este într-o continuă evoluţie şi o dată cu progresul sunt şi lucruri care se pierd. Aşa s-a întâmplat şi cu unele locurile de muncă ceva mai ciudate pentru noi astăzi.

 Pare incredibil dar pe vremea bunicilor noştri oamenii puteau fi popicari, ceas deşteptător sau chiar tăietori de gheaţă.

Astfel, trezirea de dimineaţă o făcea un angajat special. Fie suna din trompă fie bătea în geamuri pentru a-i trezii pe oameni. 

O meserie riscantă eera cea de tăietor de gheaţă. Oamenii se duceau pe lacurile îngheţate pentru a aduna gheaţă pentru pivniţe şi frigiderele din gospodării. 

Şi asta nu este tot. În caz de război oamenii deveneau, cu ajutorul unui dispozitiv bizar, un fel de radar care detecta avioanele inamice.

Lumina de pe străzi era tot manuală. Aşa că seară de seară lămpile cu gaz erau aprinse de angajaţii care mergeau pe jos din stâlp în stâlp.

O altă meserie nu prea plăcută era cea de vânător. Nu orice fel de vânător, ci vânător de şobolani.

Pe vremea în care hipermarket-urile erau ceva SF, o altă meserie interesantă era cea de lăptar. Aşa că laptele era adus în fiecare dimineaţă direct la uşile oamenilor.

Transportator de lemne, era un alt loc de muncă ce presupunea transportarea manuală a buştenilor până la locul de procesare.

sursă: 9gag.com

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » INCREDIBIL! Cele mai ciudate job-uri care au dispărut