Antena Meniu Search
x

Cifre alarmante în spitalele din ţară! România este pe locul doi în Europa la consumul de antibiotice

Pilulele care ar fi trebuit să ne salveze vieţile au ajuns ineficiente din cauza consumului excesiv de antibiotice. România a ajuns pe locul doi la acest capitol.

Vezi și

Pilulele care ar fi trebuit să ne salveze vieţile au ajuns ineficiente din cauza consumului excesiv de antibiotice. România a ajuns pe locul doi la acest capitol.

Antibioticele se administrează pentru orice afecţiune în România, chiar şi la răceală sau gripă. Iar când apar infecţii, organismul pacientului este atât de obişnuit cu antibioticul, încât nu mai are niciun efect. Niculaie şi-a pierdut astfel soacra. Acum câteva săptămâni, nicio combinaţie de antibiotice nu a mai putut să o salveze. Luase din spital un microb puternic.

Şi medicii recunosc. Deseori, misiunea lor e imposibilă.

Alexandru Rafila, epidemiolog:

Sunt câteva microorganisme, stafilocoul auriu, acinetobacter, psudomonas care au rezistenta mare la antibiotice. Ţările din nordul continentului diametral opus, consumul redus, tintit, rezistenta este scazută.

Ca şi cum ne întoarcem în era de dinaintea penicilinei. Se caută urgent un nou leac. România este acum pe locul doi la consumul de antibiotice în Europa.

Valeria Herdea, medic de familie:

Atunci când consumăm antibiotice în mod abuziv, ne expunem organismul unor alergii, reacţii adverse, care pot duce la invaliditate şi deces.

Din pacăte însă, prea mulţi români cred că le este mai uşor să ia pilule decât să meargă la doctor.

Sunt şi pacienţi care s-au plâns că nu au fost avertizaţi de pericole. În spitale, doctorii nu au timp să stea prea mult de vorbă cu ei. Iar campaniile de informare nu ajung peste tot.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Cifre alarmante în spitalele din ţară! România este pe locul doi în Europa la consumul de antibiotice