Antena Meniu Search
x

Timpii de așteptare la granița Bulgariei pot ajunge la 6 ore, anunță MAE

Timpii de așteptare la granița Bulgariei pot ajunge la șase ore, se arată într-o informare a Ministerului Afacerilor Externe (MAE) pentru cetățenii români care intenționează să tranziteze țara vecină.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 20.05.2020, 11:49

Timpii de așteptare la granița Bulgariei pot ajunge la 6 ore, anunță MAE
Românii care vor să treacă prin Bulgaria așteaptă la granițe până la 6 ore - Wikipedia
  • Timpii de așteptare la graniță au ajuns la 6 ore
  • Românii trebuie să informeze Ambasada României la Sofia dacă vor să tranziteze Bulgaria

"Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care intenționează să tranziteze teritoriul Bulgariei că, din cauza numărului mare de cereri pentru tranzit transmise de misiunile diplomatice, durata de procesare a acestora de către autoritățile bulgare a crescut pânâ la șase ore", au transmis reprezentanții instituției.

Totodată, MAE a precizat că tranzitarea teritoriului Bulgariei este permisă doar pentru întoarcerea în statul de reședință și numai în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului Republicii Bulgaria.

"Conform reglementărilor în vigoare, cetățenii români pentru care se permite tranzitul pe teritoriul Republicii Bulgaria trebuie să informeze în prealabil Ambasada României la Sofia, care, cu sprijinul Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, obține acordul Ministerului bulgar al Afacerilor Interne cu privire la punctele de trecere a frontierei pentru intrare, respectiv ieșire pentru trecerea în regim de tranzit", a transmis MAE.

Ministerul le recomandă românilor care intenționează să tranziteze Bulgaria, pentru a se întoarce în țara de reședință, să informeze Ambasada României la Sofia cu minimum 48 de ore înainte de data sosirii în Bulgaria, pentru a putea efectua demersurile necesare pe lângă autoritățile bulgare cu privire la traseul de tranzit.

Potrivit informării MAE, cetățenii români sunt rugați să transmită o solicitare pe adresa de e-mail a Secției Consulare a Ambasadei României la Sofia: [email protected]. Solicitarea transmisă trebuie să conţină următoarele informaţii:

1) numele şi prenumele persoanelor;

2) numărul paşaportului / seria şi numărul cărţii de identitate;

3) data intrării pe teritoriul Bulgariei (data şi ora zborului, dacă este cazul);

4) traseul tranzitului (punctul de intrare, respectiv punctul de ieşire în/din Bulgaria);

5) dacă este disponibil, numărul de înmatriculare al mijlocului de transport care asigură deplasarea pe teritoriul Bulgariei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Timpii de așteptare la granița Bulgariei pot ajunge la 6 ore, anunță MAE