Antena Meniu Search
x

Îngerii păzitori din spitale se bat zi de zi cu sistemul

Salvează vieţi în fiecare zi fără să aştepte nimic în schimb, iar singura lor bucurie e când se revăd cu persoanele cărora le-au salvat viaţa. Este vorba de asistenţii medicali. Oameni care se bat zi de zi cu sistemul.

Vezi și

Salvează vieţi în fiecare zi fără să aştepte nimic în schimb, iar singura lor bucurie e când se revăd cu persoanele cărora le-au salvat viaţa.Este vorba de asistenţii medicali. Oameni care se bat zi de zi cu sistemul.

Veteranii au rămas în ţară pentru că vor să schimbe ceva pentru copiii, pentru nepoţii lor, dar şi pentru tinerii care le vor lua locul.

Un astfel de exempu este Oana Răducanu, asistent -şef Secţia ATI la spitalul Marie Curie. Mama Oana, cum îi spun copiii, e deja bunică. Acasă. În spital, e asistentă cu vechime. 39 de ani de experienţă. Lucrează în Spitalul Marie Curie, încă de la început. Chiar şi aşa, are memorie bună. Ţine minte chipul fiecărui copil pe care l-a avut în grijă. Şi se supără foc dacă cineva îi spune că asistentele nu au suflet!

"Cine spune asta, eu chiar mă supăr! Au suflet, dar nu-şi arată partea aceea sensibilă, pentru că dacă îţi arăţi partea aceea la fiecare din el, dacă la fiecare plâng. Ce fac?", spune Oana Răducanu.

Asistenta spune că are multe de reproşat sistemului medical din România şi că aşteaptă schimbarea încă de la Revoluţie: "Treceam cu tancurile şi atunci am spus: "Doamne, după revoluţie o să fie super!" Nici nu ştiţi ce am visat noi atunci! Ce-am visat că o să fie!. A fost,d ar merge foarte greu. E copilul ăla pe care îl aşteptăm să meargă la 9 luni şi el merge la 1 ani si 2 luni! Eu sunt nemulţumită şi sunt supărată, pentru că eu zic că sunt mama asistentelor din sectia de ATI , că nu s-a rezolvat încă această problemă a salariului. Salariul este pe ce muncim şi stresul care există ar trebui să fie un pic altfel!".

O asistentă debutantă câştigă într-o lună între 1300 şi 1600 de lei, iar una cu experienţă - între 2500 şi 4000 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Îngerii păzitori din spitale se bat zi de zi cu sistemul