Antena Meniu Search
x

Sute de credincioși s-au înghesuit la ziua de hram a Catedralei Episcopale din Huşi (Video)

În faţa credinţei, oamenii par să uite complet de virus sau de reguli. Ziua de hram a Catedralei Episcopale din Huşi s-a transformat într-o luptă pentru Împărtăşanie. Cu aceeaşi linguriţă, nedezinfectată nici măcar o dată. Sute de oameni s-au înghesuit să ajungă la ea. Mulţi, cu copiii în braţe. 

de Redactia Observator

la 29.06.2020, 23:51

Vezi și
  • Credincioșii au uitat de purtatul de măști și de distanțarea socială.

Catedrala Episcopală Huşi. Sute de oameni, cei mai mulţi fără mască, se înghesuie să primească Împărtăşanie. Toţi cu aceeaşi linguriţă. Copiii sunt ridicaţi pe braţe ca să ajungă la preot. 

Deşi regulile spun clar că linguriţa trebuie să fie dezinfectată după fiecare credincios, nimeni nu a întrerupt Împărtăşania. Ba chiar preoţii încurajau oamenii să se apropie. 

Înghesuiala a continuat şi atunci când preoţii au mers printre credincioşi. 

A fost hramul catedralei, astăzi, de Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. Slujba a fost oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, alături de un sobor de preoţi. Un pelerinaj anunţat de câteva zile, pentru care s-au luat şi măsuri de distanţare socială. 

ÎPS Ignatie, Episcopul Episcopiei Hușilor: Pe tot pavajul Episcopiei am desenat floricele şi un cerc, acolo să stea fiecare credincios şi pe iarbă am pus câte o caramidă care să delimiteze distanţa aceasta dintre credincioşi. 

Semne care, în valul de aglomeraţie, au devenit invizibile. La final, credincioşii au intrat şi în biserică, să se închine. Tot fără mască de protecţie şi la fel de apropiaţi unii de alţii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Sute de credincioși s-au înghesuit la ziua de hram a Catedralei Episcopale din Huşi (Video)