Antena Meniu Search
x

Tipsuri de îngrijire a pielii de sub masca de protecţie

O expertă in beauty, supranumita de cei din domeniu ca fiind un "beauty guru", ne ofera tipsuri de ingrijire a pielii acoperite de masca de protectie.

de Redactia Observator

la 15.07.2020, 15:17

Femeie cu mască de protecție
Pielea peste care e purtată masca are nevoie de protecție, atrag atenția experții în beauty - Arhivă personală

"Este obligatoriu sa purtam masca, insa haideti sa avem grija de pielea de sub ea, pentru ca este un obicei nou cu care trebuie sa ne obisnuim! Sub masca de protectie se formeaza asa numita "red zone", mai exact barbia, nasul, conturul maxilarului, zone in care secretia de sebum in exces se combina cu transpiratia, cu praful si cu bacteriile care se pot dezvolta rapid, in aceste conditii, sub masca. Netratata sau nebagata in seama, inflamatia devine mai puternica, cosurile mai prezente si mai greu de controlat", semnaleaza Dana Sota.

Spray-ul cu apa termala ar trebui sa fie un accesoriu de nelipsit din geanta fiecarei persoane care poarta masca mai multe ore pe zi, asa cum sunt si servetelele antibacteriene sau gelul dezinfectant pentru maini: "La un interval de timp de purtare a mastii, indicat este sa ne ducem intr-un loc sigur, sa indepartam masca, ca sa ne aerisim pielea si sa pulverizam apa termala pe fata. Este o actiune care ne ajuta atat sa ne racorim, cat si sa ne curatam de transpiratie si de bacterii. Daca nu avem la dispozitie apa termala, putem sa ne dezinfectam mainile si sa dam cu apa rece pe fata, asta ne va revigora si ne va ajuta pielea sa reziste la urmatoarea runda de purtare a mastii de protectie", dezvaluie Dana Sota, care a fost primul antreprenor de frumusete din Romania cand a deschis cel dintai centru de estetica faciala si corporala din tara.

Ritualul de ingrijire a pielii din fiecare zi necesita elemente suplimentare de protectie a zonei fetei acoperite multe ore de masca.

"Raman esentiali cei trei pasi obigatorii de ingrijire - curatare, tonifiere, hidratare – plus aplicarea cremei cu protectie SPF, insa, pentru o protectie suplimentara a pielii acoperite multe ore pe zi de o masca, putem aplica serumuri, geluri sau creme cu AHA (acizi de fructe) sau cu acid salicilic pentru o exfoliere blanda si pentru a nu lasa sa se acumuleze celule moarte, geluri calmante, apa termala, produse tip masca pe baza de zinc, sulf si argila. Produsele cu extract din arbore de ceai si cele cu extract de curcumina (din turmeric) sunt de asemenea potrivite, pentru ca au effect antiinflamator si antibacterian" a subliniat expertul in beauty. 

Tenul trebuie ajutat cat de mult se poate in conditiile noilor reguli sociale: "Nu trebuie sa renuntam complet la machiaj, dar trebuie sa alegem unul foarte usor, cu texturi pe baza de apa, putem folosi un BB cream, un fond de ten light sau creme colorante si ar fi recomandat sa stam fara ruj si sa aplicam doar un gloss hidratant sau "strugurel" pe sub masca."

Oricat de atractive ar fi mastile fashion din material textil, asortate tinutei sau cu mesaje haioase, sterilizarea si igienizarea acestora trebuie facuta cu rigurozitate dupa fiecare purtare si recomanda pentru usurinta folosirii, dar si pentru igiena pielii purtarea mastilor de protectie conforme standardelor si cu filtre aprobate care sunt de unica folosinta.  

Dana Sota semnaleaza elementele care ar trebui sa-i alerteze pe purtatorii de masca si sa-i indrepte catre un medic dermatolog: "Primul semn ca tenul nostru sufera sub masca de protectie este ca pielea din "zona rosie" se irita, apoi se formeaza inflamatia si dupa aceea apar cosurile. Atunci cand problemele incep sa se agraveze, cand iritatia se transforma in inflamatie si apoi in acnee, este bine sa apelam la indicatiile si expertiza unui medic, dermatologul este cel mai potrivit sa recomande un tratament adecvat si personalizat pentru rezolvarea problemelor aparute pentru ca acestea sa nu se agraveze si sa ne scape de sub control", subliniaza Dana Sota, expert in beauty.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Tipsuri de îngrijire a pielii de sub masca de protecţie