Antena Meniu Search
x

Înșelătorie în piețe de Buna Vestire. Hering vândut la preț de scrumbie

Să fiţi atenţi de unde cumpăraţi scrumbii, mai ales că mâine este Buna Vestire! În multe pieţe comercianţii vând hering la preţ de scrumbie. Profită de faptul că peştele din import seamănă mult cu cel românesc.

de Redactia Observator

la 25.03.2019, 00:02

Vezi și

Să fiţi atenţi de unde cumpăraţi scrumbii, mai ales că mâine este Buna Vestire! În multe pieţe comercianţii vând hering la preţ de scrumbie. Profită de faptul că peştele din import seamănă mult cu cel românesc. Câştigă astfel de aproape trei ori mai mult la kilogram. Jandarmii au prins la Brăila doi bărbaţi care făceau acest comerţ ilegal.

Mare atenţie la cumpărături, e uşor să cădem în capcană şi să mâncăm de fapt un peşte din import, mult mai ieftin.

 Scrumbia are o nuanţă albăstruie în comparaţie cu heringul care este verzui. Cele două specii diferă şi la solzi, dar şi la numărul de oase. Scrumbia costă în jur de 30 de lei, heringul 10. Comercianţii evită însă să vorbească despre diferenţe.

Oamenii legii sunt pe urmele celor care înşeală clienţii. Ultima captură: zeci de kilograme de hering vândute drept scrumbie la Brăila.

Fără autorizaţie, dar cu preţul la dublu. Iar cumpărătorii continuau să apară.

Reprezentanţii de la Protectia Consumatorului recomandă oamenilor să nu cumpere din locuri neautorizare. Si in anii trecuţi, în urma controalelor au descoperit hering din Norvegia, comercializat drept scrumbie de Dunăre si baby hering din Polonia, comercializat sub denumirea de obleţ.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Înșelătorie în piețe de Buna Vestire. Hering vândut la preț de scrumbie